Sportlust Vroomshoop speelt gelijk tegen Enter Vooruit 2

Woensdagavond stond alweer de derde oefenwedstrijd op het programma voor de mannen van hoofdtrainer Job Lamberink (foto). Dit keer werd er geoefend tegen Enter Vooruit 2 (hoofdklasse reserve). Sportlust begon goed aan de wedstrijd, want al naar drie minuten lag de bal in het doel van Enter Vooruit. Timo ter Braak bracht na een mooie solo de bal bij Dinand Hankamp die de bal beheerst langs de keeper van Enter Vooruit schoof; 1-0. Hierna was Sportlust nog steeds de bovenliggende partij. Het voetbalde goed en er werd veel bewogen in elke linie van het veld. Dit resulteerde in nog 2 grote kansen voor de mannen uit Vroomshoop, maar helaas gingen ze er niet in. Ook de mannen uit Enter probeerden verzorgd voetbal te spelen maar brachten Frank Dubbink en de Vroomshoopse defensie geen moment in de problemen.

Het begin van de tweede helft had Enter Vooruit wat meer de overhand echter opnieuw zonder dat dit tot uitgespeelde kansen leidde. Halverwege kwam Enter Vooruit toch op gelijke hoogte na een te korte terugspeelbal van een van de Vroomshoopers. Sportlust mistte een paar minuten de scherpte en voordat ze het wisten stond het zelfs 1-2. De lange spits van Enter Vooruit kopte raak uit een corner. Sportlust herpakte zich en liet de bal weer rondgaan. Door lang te wachten en de bal goed rond te spelen achterin werd op het juiste moment het middenveld ingespeeld. Hierdoor werd er ruimte gemaakt en tekende Dinand Hankamp voor zijn tweede goal van de avond na opnieuw voorbereidend werk van Timo ter Braak; 2-2. Sportlust kreeg hierna nog een paar redelijke mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

De Vroomshopers hervatten op 26 januari de competitie weer met een uitwedstrijd tegen concurrent Tubanters uit Enschede.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer