SVZW voor de beker thuis tegen Swift’64

Zaterdag is de eerste officiële wedstrijd na de winterstop voor SVZW. In de strijd om de districtsbeker neemt SVZW het op tegen Swift’64. Swift’64 en SVZW moeten een tussenronde spelen om verder te komen in de beker. Na deze tussenronde zijn er nog 32 ploegen over die doorgaan naar de volgende ronde.

Op 22 mei 1964 werd de Algemene Sportvereniging Swift ’64 opgericht om de sportbeoefening in het net bestaande Swifterbant een organisatorische basis te geven. Swift ’64 Voetbal is daar van meet af aan een belangrijk onderdeel van geweest. Met het motto ‘Passie, Plezier & Presteren’ kent de club, net als het dorp, een gestage ontwikkeling. In het seizoen 2018-2019 telde de club ongeveer 500 leden. Daarvan zijn er ruim 300 spelende leden verdeeld over 25 teams. Swift ’64 Voetbal telt 5 senioren herenteams, 2 damesteams, 1 damesteam zaalvoetbalteam, 5 junioren jongensteams, 2 junioren meidenteams, en 10 pupillenteams waarvan 1 meidenteam. De allerjongsten spelen gemengd bij de mini’s. En de ouderen gaan verder in het 45plus-verband.

Het eerste heren elftal speelt in de Derde Klasse zaterdag Oost, het eerste dameselftal in de Vierde Klasse. Swift ’64 Voetbal speelt op het eigen sportcomplex aan de Sportweg 6 te Swifterbant. Swift ’64 Voetbal is de grootste tak van de 6 sporten die onder Algemene Sportvereniging Swift ’64 valt naast darts, badminton, gymnastiek, handbal en tafeltennis.

In competitie staat Swift’64 op de vijfde plaats. Uit de 12 gespeelde wedstrijden werden 20 punten gehaald. Het doelsaldo is 18 voor en 23 tegen. Tom Roskam is de speler met de meeste doelpunten achter zijn naam. In de beker kwam Swift’64 in deze tussen ronde terecht door in de knock out fase te winnen van Ter Schuurse Boys en Hoevelaken. En nu dus de strijd met SVZW om nog een ronde verder te komen.

SVZW begon afgelopen zaterdag met een oefenwedstrijd aan de 2e seizoenshelft. Op het eigen sportpark werd met 4-2 gewonnen van hoofdklasser HZVV. Een 0-2 achterstand werd in de 2e helft omgebogen in een 4-2 winst. Een goed resultaat. Hopelijk de opmaat naar een mooie 2e seizoenshelft. Doorgaan in de beker is ook een doel voor de huidige selectie. Op papier moet dat kunnen tegen Swift’64, maar ht is en blijft een bekerwedstrijd. Deze club is niet voor niets ook zover gekomen in de beker. En elke bekerronde zijn er verrassingen te noteren. Van onderschatting mag dan ook beslist geen sprake zijn. De wedstrijd tegen Swift’64 begint om 14:30 uur op sportpark “Het Lage Veld” in Wierden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer