Tal van podium plaatsen AC Tion atleten in Apeldoorn

Tijdens de C/D spelen in Apeldoorn behaalde AC Tion atleten weer tal van podium plaatsen. Een opsomming:

Ruby Jansen (foto onder) meisjes D2 60 m Horden 9.75 sec. en verspringen 5.02 m en Nienke Braamhaar C2 hoogspringen 1.61 m.  pakken Gouden medailles op de genoemde onderdelen op de Declatlon C/D Spelen te Apeldoorn.

Zilver wonnen: Jory Davids (foto boven)Jongens C2 met verspringen (Twents/Club Record); Huwaidah Haruna meisjes D2 met de 60 meter sprint 8.37 sec. en Marik Bredenoord (jongens C1) met kogelstoten  11.37 meter.

Jente Vandermeer pakt brons met PR en CR van 2.15 meter meisjes D2 met Polsstok hoog springen.

De C/D spelen zijn de de belangrijkste wedstrijden van het indoor seizoen en gelden als het officieuze NK omdat traditie getrouw de betere atleten van Nederland normaliter getrouw aan de start verschijnen De grootste verassing was Nienke Braamhaar   de voormalige Nederlandse kampioene turnen wist na een spannende barrage(uniek voor de C/D spelen want  beide atletes hadden tot het eind dezelfde prestaties op de mat gelegd ) het goud op  te eisen bij het hoogspringen.

Dat deze deze atlete over stalen zenuwen beschikte bleek wel want het was een strijd op scherp van de snede waar deze Twentse atlete aan het langste eind trok. Op de de onderdelen de 60 meter horden en polsstokhoogspringen wist ze ook nog 2 persoonlijk records neer te zetten. Ruby Jansen was ongenaakbaar en pakte als voorspeld het goud op haar onderdelen en kon de mentale druk aan van het favoriet zijn.  Voor  meer informatie over de prestaties van de atleten van AC Tion:

https://www.facebook.com/RTCRACE/

https://www.facebook.com/twentse.atletiekschool

foto’s archief AC Tion

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer