Verbouwing kantine De Zweef

De Zweef heeft vergaande plannen de bestaande kantine te verbeteren en te verfraaien. In deze volgorde, zei voorzitter Heuver nadrukkelijk tijdens de nieuwjaarsreceptie van deze voetbalclub. De prioriteit light bij ene nieuw dak, waarvoor de offertes de deur uit zijn. Als de financiën het toelaten, komen op dat nieuwe dak ook zoveel zonnepanelen dat de club voorziet in de eigen stroom behoefte.

Vorig jaar maakte de club al een slag waar het gaat om verduurzaming. Coördinator en bestuurslid Helmut van Rhee zorgde ervoor dat de kleed accommodatie werd voorzien van nieuwe ketels, waarvoor op het dak “heatpipes” zijn geplaatst om zonnewarmte te gebruiken voor verwarming van het water. Een succesformule tot nu toe.

Van Rhee is ook coördinator van het werk voor het nieuwe dak, waarbij opnieuw duurzaamheid een belangrijke rol speelt. “Als de zonnepanelen er komen, kunnen we op het gebied van duurzaamheid een voorbeeld zijn”, zegt hij.

Als de viering van het eeuwfeest financieel geen roet in het eten gooit, kan daarna ook het interieur van het clubgebouw een opknapbeurt krijt. Daarbij valt te denken aan nieuw meubilair, een nieuwe bar, nieuw plafond en dergelijke.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer