Voetbalkraker tussen PH en Den Ham in Almelo

Zaterdag neemt PH het in Almelo op tegen Den Ham. Een absolute kraker gezien de ranglijst. PH staat op de 6e plaats met slechts één punt meer dan Den Ham dat op de 7e plaats staat in de 2e klasse H. Bij winst kunnen de mannen uit Almelo naar boven (blijven) kijken maar bij een verliespartij voelt het nog steeds de hete adem in de nek van de onderste regionen. De verschillen zijn immers klein.

Den Ham is de laatste opponent in de heenronde van de competitie. Den Ham is sinds de promotie in het seizoen 2010 / 2011 niet meer weg te denken uit de 2e klasse H. Dit seizoen verzamelde Den Ham 16 punten door zowel vier keer te winnen, gelijk te spelen als te verliezen met een doelsaldo van 14-21. Deze statistieken zijn goed voor een 7e plaats.

PH heeft de afgelopen wedstrijden de weg naar boven weer ingeslagen. Waar op voorhand van de competitie de doelstelling ‘top 6’ werd uitgesproken werd deze aan het begin van de competitie als snel van tafel geveegd. Toch hebben de mannen uit Almelo hun rug gerecht en de eerste competitiehelft afgesloten met een plek in de top 6. In 2020 zal PH er alles aan doen om deze plek vast te houden en iedere wedstrijd strijden voor drie punten.

Bij PH zijn er voor zaterdag een aantal twijfelgevallen. Naast dat Rick Droste geblesseerd is zijn Sander Bekhuis (lies) en Guy van Straaten (griep) een twijfelgeval voor zaterdag. Dit betekent dat trainer Bjorn Hodes eventueel vast kan houden aan de formatie die de afgelopen weken succes opleverde. Benieuwd welke elf namen aan de aftrap staan? De wedstrijd begint op Sportpark Veenelanden om 15:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer