Vroomshoopse Boys-man en erelid Joop Lantink overleden

Met het overlijden van Joop Lantink op 79-jarige leeftijd op zondagmorgen 5 januari in het ziekenhuis te Almelo is een markant Boys-man heengegaan. Eigenlijk is Joop niet weg te denken bij Vroomshoopse Boys, waar hij in vele functies jarenlang actief was. Sinds midden jaren tachtig van de vorige eeuw was Joop tot juni 2014 samen met zijn echtgenote Coby werkzaam als beheerders echtpaar van de kantine ’t Flierhuus op de het sportcomplex De Bosrand.

Daarnaast was Joop Lantink jarenlang actief bij de supportersvereniging van de Boys, waarvan hij sinds mei 1982 bestuurslid was. Medio 1985 werd Joop Lantink tot voorzitter benoemd van deze vitale supportersclub van de Boys. Afgelopen jaar droeg Joop na welgeteld 34 jaar het stokje van dit voorzitterschap over aan Albert ten Hartog.

Binnen de sponsorcommissie van Vroomshoopse Boys was Joop Lantink uitermate actief als acquisiteur van ontelbaar vele advertenties voor verschillende uitgaven. Daarbij behoorden onder meer het clubblad, programmaboekjes en de jaarlijkse presentatiegids, terwijl hij ook vele reclameborden wist te “veroveren” voor zijn cluppie.

Joop Lantink deed zijn vrijwilligerswerk altijd met een enorme drive, clubliefde en betrokkenheid. Vanwege zijn ontelbaar vele verdiensten voor Vroomshoopse Boys werd Joop Lantink in september 2014 benoemd tot erelid. In periodes van zijn ziekte en ook na het overlijden van zijn echtgenote Coby op 15 december 2016 bleef Joop onverminderd actief voor Vroomshoopse Boys.

Joop Lantink liet zich vorig jaar in een interview voor de jubileumgids van de 75-jarige voetbalvereniging Vroomshoopse Boys ontvallen, dat hij blauw-gele geraniums in huis zou halen, als hij het ooit eens rustiger aan ging doen. Dat was tekenend voor deze echte clubman, die de personificatie was van de slogan “gewoon doen”. Joop Lantink werd ook koninklijk onderscheiden voor zijn vele verdiensten in zijn actieve leven.

Foto’s: Erwin Heuver

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer