HHC verliest na lange tijd; Excelsior‘31 boekt tweede zege op rij

Koploper van de tweede divisie, HHC Hardenberg, heeft zaterdag sinds lange tijd, 16 november 2019, weer een nederlaag geleden. Op eigen veld werd het tegen Kozakken Boys na een 0-0 stand halverwege, 0-1 door een doelpunt uit een vrije schop van voormalig international Royston Drenthe. HHC was in algemeen wel de betere ploeg maar wist dit niet in doelpunten uit te drukken. In blessure werd nog wel op de lat gekopt.

Na afloop werd bekend dat HHC Hardenberg en Rick Hemmink (foto archief) het onderlinge contract verlengd hebben. De middenvelder blijft zeker twee jaar langer spelen in het oranje-zwarte tenue van de tweede divisionist.

In de derde divisie boekte het Rijssense Excelsior’31 haar tweede zege op rij. In en tegen Ter Leede won de ploeg van Peter Wesselink na een 1-0 achterstand met 1-3. Uit een counter kwam de thuisclub door Robert Steemers op een 1-0 voorsprong en ondanks kansen voor de bezoekers bleef het tot aan de rust bij die stand.

In de tweede helft was het na vijf minuten gelijk door een schot van afstand van Hakim Ezafzafi (foto). Zijn achtste van dit seizoen. Vijftien minuten later kwam Excelsior ‘31 door topscorer Hielke Penterman op 1-2 en een kwartier voor tijd besliste Boy Boeloerditi met een mooi schot de wedstrijd definitief.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting