Collectief sterk DOS’37 pakt drie punten tegen WHC in Wezep

In Wezep herstelde DOS’37 zich van de slechte prestatie een week eerder tegen KHC uit Kampen. Door een prima teaminstelling met werklust en de wil om te winnen werd WHC, de nummer drie van de eerste klasse D, met 0-1 verslagen door het doelpunt van Lars Kikkert.

Trainer Durmuşoğlu moest het in dit uitduel zonder de geschorste Jaap Mulderij en de geblesseerde Douwe Koebrugge stellen.Met de terugkeer van verdediger Maik Poelakker en het opstellen van aanvaller Lars Kikkert kwam zijn team tot een prima collectief, waarmee de gastheren de nodige problemen kenden. Doordat Martijn Olde Olthof de inzet van Maxim van der Meer na het uitspelen van doelman Patrick Nitert in de tiende minuut van de lijn haalde, groeide het zelfvertrouwen.

De Vriezenveners waren daarna gelijkwaardig aan de Wezepenaren. Sargon Gouriye, Thijs Dekker en Maxim van der Meer lieten voor de thuisploeg hun kansen liggen. Dat deden namens de gasten ook Ronald te Morsche en Menno Kamphuis. Zij waren samen even later dicht bij een treffer. Ronald te Morsche kopte de bal uit de voorzet van Menno Kamphuis tegen de binnenkant van de paal, maar scoorde niet. De rust werd doelpuntloos bereikt.

DOS’37 was het beter spelend team aan het begin van de tweede helft. Lars Kikkert, Sten Middelkamp en Menno Kamphuis konden hun mogelijkheden niet verzilveren. Het overwicht leidde toch tot de voorsprong. Op bijna een uur spelen werd de voorzet van Melvin Kemp door Kamphuis langs doelman Jasper Kuiper getikt en stelde daarmee Lars Kikkert, die attent reageerde, in staat om te scoren: 0-1. Kort daarop kon met een mooie draaibeweging Kamphuis de stand niet verdubbelen.

De thuisploeg werd tegen het eind van het duel aanvallend sterker. maar zonder enig resultaat. Mogelijkheden waren niet besteed aan Sargon Gouriye, Mitchel Dijkhof en Thijs Dekker. Trainer Durmuşoğlu zag zijn ploeg in die fase verdedigend sterk spelen. Als tot slot Dennis Boshoeve een prima schot met zijn hoofd over het eigen doel werkte, was de terechte zege een feit: 0-1.

Foto’s: Ernie van Beek (facebook DOS’37)

Newsoutside Sportverlichting