Dames Tornado pakken opnieuw vier punten tegen Olhaco

Tornado Dames stond zaterdag voor de 2e keer tegenover Olhaco uit Hoogeveen. Daar namen de dames uit Geesteren 4 punten mee naar huis. De kansen voor beide partijen waren gelijk en dat was ook te merken aan de set standen. Op 18-19 en 22-23 haalde de coach zijn ploeg naar de kant. Helaas wist zijn ploeg niet de ommekeer te maken en verloor terecht met 23-25.

De tweede set moesten de dames uit Geesteren het touw wat strakker aanhalen voor setwinst. Op 9-3 vluchtte Olhaco al in haar eerste time-out en op 18-10 haar tweede. Er werd bij Tornado flink getimmerd aan het net. Ook werd Jorieke Meijer meerdere malen met haar sterke serve ingebracht en haalde daarmee aardig wat punten binnen. Marell Slag maakte daarna meteen haar debuut bij Tornado en wist twee keer eenvoudig te scoren. De krachtige Tornado verwoestte de kans op setwinst voor hen en met 25-13 was de setwinst voor de dames uit Geesteren.

Set drie leek een beetje op set 2. De trainer van Olhaco haalde zijn ploeg op 12-6 en 19-11 weer naar de zijlijn. Daarna nam de kracht van de Tornado wat af en daarmee kwam Olhaco langzaam weer dichterbij. Tornado wist het weer ontzettend spannend te maken en maakte er dan ook graag een circus van. De gehele voorsprong was op 21-21 weer weggepoetst. De bal ging maar over en weer, maar met 28-26 was de set voor Tornado binnen.

Wederom had de ploeg uit Geesteren in de vierde set een voorsprong opgebouwd via 16-12 en 19-13, maar bij 21-21 kwam Olhaco toch weer langszij. Met nog even wat flinke scores wist Tornado uiteindelijk de set met 25-23 binnen te halen en waren ook de 4 punten binnen.

Komende zaterdag om 17.30 uur speelt Tornado tegen DeVoKo , in de Dorper Esch in Denekamp.

Newsoutside Sportverlichting