De Tukkers pakt op de valreep een punt tegen Borne

De Tukkers speelde afgelopen zondag gelijk tegen BVV Borne. Lang leek het erop dat de gasten de punten mee naar huis zouden nemen. Door een doelpunt van Robin Kwast in de laatste seconden van de wedstrijd werd het toch nog een puntendeling: 1-1.

De Albergenaren speelden een matige wedstrijd. Veel passes kwamen niet aan of waren niet nauwkeurig. De eerste kans van duel was voor Borne en dat leverde ook meteen een treffer op. De voorzet vanaf de linkerkant werd door een verdediger van De Tukkers weggekopt. Sander Toebes kon op de rand van het strafschopgebied de bal onderscheppen en wist met zijn linkervoet de bovenhoek te vinden: 0-1.

Vlak na het doelpunt was De Tukkers aan de andere kant gevaarlijk. De voorzet van Tim Haarhuis viel bij de eerste paal bij Kjell Huisman. Hij tikte de bal door naar Jelle Hulskotte, maar een verdediger van Borne kon dat nog net voorkomen.

Verder vielen er in de eerste helft weinig kansen te noteren. Een vrije trap van Sven Pieterson ging een half metertje naast en vlak voor de rust kreeg De Tukkers nog een mogelijkheid. De doelman en een verdediger van Borne liepen elkaar in de weg, waardoor Tim Haarhuis de bal voor zijn voeten kreeg. Laatstgenoemde raakte de bal niet goed en zag zijn schot ruim naast gaan.

In het eerste kwartier na de rust kregen de gasten een tweetal kansen om de voorsprong uit te breiden. Doelman Rens Davina keerde een hard schot van de aanvoerder van Borne. Twee minuten later viel er wederom een grote kans te noteren. De Tukkers kwam goed weg toen niemand van Borne een voorzet binnen kon tikken.

De laatste twintig minuten verdedigde Borne de voorsprong en had De Tukkers het meeste balbezit. Na eindelijk een goede aanval van De Tukkers kreeg het de uitgelezen mogelijkheid om gelijk te maken. Tim Haarhuis bereikte de vrijstaande Kjell Huisman in het strafschopgebied. Hij draaide richting de goal en leek de bal binnen te schieten. Echter wist een verdediger zijn schot nog te toucheren waardoor het een corner werd.

Aan de andere kant redde Rens Davina knap op een vrije trap van Danny van Laar. In de slotseconde van de wedstrijd scoorde De Tukkers toch onverwachts de gelijkmaker. Een voorzet vanaf links werd door een verdediger van Borne licht aangeraakt en ging richting de tweede paal. Daar stond Robin Kwast helemaal vrij en schoot raak. Door zijn eerste doelpunt in dienst van het eerste elftal pakte De Tukkers toch nog een punt: 1-1.

Komende zondag gaat De Tukkers op bezoek bij DSVD. Op het natuurgras in Deurningen wordt er om 14:00 uur afgetrapt.

Newsoutside Sportverlichting