Dynamo Tubbergen dames wint in viersetter van VC Sneek 2

In de eerste set begon Dynamo Tubbergen dames in en tegen VC Sneek 2 sterk maar ging het aardig gelijk op. Door de hoge serve druk zorgde Dynamo ervoor dat Sneek moeite had met het brengen van de pass. Hier maakten de oranje-hemden gretig gebruik van. Gedurende de hele set ging het gelijk op, maar op het goede moment maakte Dynamo het met gretig spel af: 23-25.

De tweede set werd een kopie van de eerste set. Wederom waren de teams erg aan elkaar gewaagd. Mooie aanvallen van Sneek en goede defenses van Dynamo. Dit werd gevolgd door scherp spel aan het net van Dynamo en een goede passlinie bij Sneek. 24-24… beide coaches haalden alle mogelijke wissels en time-outs uit de kast. Dynamo trok na enkele setpoints tegen de set met 26-28 naar zich toe.

De beruchte derde set volgens traditie volgde bij Dynamo. Van pass tot aanval, van blokkering tot verdediging, niets wilde lukken. Sneek kwam steeds beter in het spel. Dit leidde tot een uitslag van 25-12 in de derde set. Een set om snel te vergeten.

Dynamo pakte de draad weer uitstekend op en begon de vierde set met een ruime voorsprong. Gedreven om niet wéér een 5-setter te spelen, werden de punten snel afgemaakt door de oranje-hemden. Dynamo nam het initiatief, maar gaf Sneek nog even de kans om weer terug te komen in de set. De voorsprong werd weer teruggepakt en een 16-25 leidde tot een 1-3 winst in Friesland. De vier punten waren binnen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer