SVZW boekt eenvoudige zege op DZC’68

Zaterdag kwam DZC’68 naar Wierden voor de 14e competitie wedstrijd van dit seizoen. De SVZW supporters waren vooraf benieuwd of de ploeg nu beter zou gaan spelen dan in de wedstrijd tegen DTS.

Trainer Philip Agteres moest de geschorste Frank Smit en de afwezige Joran Pot missen. Burak Basut ontbrak vanwege een blessure. Verder ontbraken natuurlijk de langdurige geblesseerden. De wel aanwezige elf in de basis begonnen heel goed aan de wedstrijd. DZC’68 werd meteen vast gezet op de eigen helft. En die speelwijze had succes, want de eerste beste aanval, in de 5e minuut, leverde direct de 1-0 op. Jesper Middelkamp ging goed door en tikte de bal in het doel.

Pas na ongeveer 15 minuten was daar de eerste mogelijkheid voor DCZ’68. Gloria Papela kreeg de kans om de bal op het SVZW doel te koppen, maar hij raakte de bal onvoldoende om Julian Bakker tot actie te dwingen. SVZW bleef de bovenliggende partij. Nigel Michels gaf een goede voorzet, maar Bas ter Hogt kon net niet bij de bal. Laatst genoemde mocht even later aanleggen voor een vrije trap. Hij mikte de bal op het hoofd van Aron Pouls. Hij kopte SVZW in de 26e minuut naar 2-0. Er was maar 1 ploeg die aanviel, en dat was de thuisploeg. Jesper Middelkamp gaf de bal goed voor, maar helaas net onbereikbaar voor Yessin Maskoul.

In de 32e minuut was daar de 1e gele kaart van de wedstrijd, voor Gloria Papela van DZC’68. Vlak daarna was het Bas ter Hogt die zorgde voor de 3-0. In 35e minuut de 1e corner voor DZC’68, maar die leverde niets op. Bas ter Hogt loste een gevaarlijk schot, maar deze vloog net langs de paal. In de 42e minuut de 1e wissel aan de kant van DCZ’68. Jesse Wortelboer werd vervangen door Myron Wissink. Vlak daarna kreeg zijn ploeggenoot Rutger Ebbers de gele kaart van scheidsrechter Bert Agricola. Op slag van rust kwam de 4-0 op het scorebord, gemaakt door Yessin Maskoul. Eigenlijk was de wedstrijd al gespeeld na de 1e helft.

In de rust werd bij SVZW Bas Woesthuis vervangen door Levi van der Spek. De 1e kans in de 2e helft was ook voor SVZW. Robin de Jong kopte net naast uit corner. In de 53e minuut kwam de Sefa Yildirum bij SVZW Maarten Smit aflossen. SVZW kreeg wel kansen, maar de scherpte van de 1e helft was er een beetje af. Na 61 minuten de derde wissel van de thuisploeg. Joshua ter Avest kwam in het veld voor Jesper Middelkamp. In de 68e minuut was er de 1e en enigste grote kans van de ploeg uit Doetinchem. Dylan Hendriksen schoot de bal op de paal. De bal stuiterde het veld weer in, voor de voeten van Myron Wissink. Hij slaagde er niet in om te profiteren van deze kans.

In de 71e minuut toch een tegenvaller voor SVZW. De ingevallen Sefa Yildirum moest met een blessure het veld verlaten, en dat terwijl hij net terug was na een blessure. Hopelijk valt het mee. SVZW moest verder met 10 man, maar kwam in de laatste 20 minuten niet echt meer in de problemen. Na 90 minuten floot scheidsrechter Bert Agricola, die de wedstrijd prima leidde, voor het eindsignaal. Prima overwinning en dus blijft SVZW in de race om de koppositie. Zaterdag 8 februari staat voor SVZW de uitwedstrijd tegen SDV Barneveld op het programma.

Foto’s: Henk Steen