Thijn Osse Overijssels Kampioen bij 2e plaatsingswedstrijd heren turnen

Zaterdag vond de 2e plaatsingswedstrijd van het heren turnen in Rijssen plaats. Van GV Wierden deden er acht jongens mee, allemaal in compleet nieuwe turnpakjes. Thomas Kleiker, Steyn Bouwmeester en Thijn Osse deden mee in de categorie instap niveau 19.

Deze drie jongens hebben hard hun best gedaan en zo goed mogelijk geturnd. Helaas was de jury meedogenloos op sprong en misten Thomas en Steyn daardoor erg veel punten. Steyn werd 9e, Thomas wist nog een 4e plek te behalen en Thijn werd zelfs 1e. Thijn mag zich hierdoor Overijssels Kampioen noemen en is automatisch door naar de districtsfinale.

De resultaten van deze 2e plaatsingswedstrijd worden samen genomen met de resultaten van de 1e plaatsingswedstrijd die ze in november 2019 geturnd hebben. Deze week wordt er bekend gemaakt welke jongens zich geplaatst hebben voor de finale…spannend!

In de tweede ronde was het de beurt aan Levi Companje, hij deed mee in de categorie Junior 1, niveau 10. Levi liet geweldig goede oefeningen zien en werd op maar liefst 4 onderdelen 1e of 2e.  GV Wierden beschikt nog niet over een voltigepaard en moest Levi daarom op dat toestel erg veel punten laten liggen. Al met al behaalde hij nog een hele mooie 7e plek.

Aan het eind van de middag mochten Stenn Gierveld en Luuk Nuis in de categorie pupil niveau 18, samen met Thijs Laroussiyen in de categorie pupil niveau 17 en Wensong Schipper (jeugd niveau 17) hun oefeningen laten zien in de Stroekeld in Rijssen. Hier en daar waren oefeningen verbeterd en allen lieten mooie oefeningen zien. Luuk werd 14e, Thijs 8e, Wensong 5e en Stenn behaalde (met 0.100 punten verschil met de nummer 3) een gedeelde 4e plek.

Foto’s: Tamara Buijse

Newsoutside Sportverlichting