TVC ’28 wint van Heino en maakt zich op voor de derby

Na een verdienstelijk gelijkspel tegen Bemmel, waar een gedeelte zelfs met 10 man werd gespeeld, was het natuurlijk de vraag of TVC ’28 de eerste thuiswedstrijd na de winterstop de ongeslagen status in de thuiswedstrijden een vervolg kon geven. Om 14.00 uur was de aftrap tegen Heino, de nummer 8 van de ranglijst.

Na een aarzelend begin kreeg TVC’28 een licht veldoverwicht, zonder echt gevaarlijk te worden. In de 20ste minuut was er een schot van Stef Roelof en in de 25ste minuut was er een lobje van Jeffrey Huizinga. Knullig balverlies in de achterhoede van TVC’28 leidde tot een gevaarlijke situatie voor het doel, waarbij Heino een vrije trap kreeg net buiten het strafschopgebied. De vrije trap belandde op de buitenkant van de paal.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde. In de 58ste minuut werd een verre inworp van Kelvin Stopel verlengd door Stef Roelofs en door Stefan Huiskes binnen gekopt: 1-0. Heino probeerde daarna de gelijkmaker te forceren, maar TVC’28 kwam niet echt in de problemen. Pas in de 83ste minuut moest Ruud Hesselink reddend optreden bij een vrije trap van net buiten de zestien. In de 87ste minuut werd de wedstrijd definitief beslist. Balverlies van Heino werd door Jeffrey Huizinga in twee keer afgestraft. Na een goede redding van de doelman kon hij de rebound binnen schieten. Volgende week zondag is de derby tegen Stevo. De wedstrijd begint om 14.00 uur in Tubbergen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer