Vroomshoopse Boys verzuimt te winnen van koploper WVF

Op het sportpark de Bosrand werd het overleden erelid Joop Lantink (foto) op waardige wijze herdacht voorafgaande aan de wedstrijd van Vroomshoopse Boys tegen WVF uit Zwolle. De vlaggen hingen halfstok en de spelers van de Boys speelden met rouwbanden. De gebruikelijke openingstune bij de opkomst van de teams ontbrak. Voor de wedstrijd werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Joop Lantink. Dat gold deze zaterdag voor de wedstrijden van alle Boys-teams.

Na het beginsignaal was het WVF dat zo´n tien minuten de toon aangaf. De bal ging vlot van voet naar voet en er kwamen kleine kansen voor Lucas Velner en Jabir Mazouz. Goed verdedigend werk van de thuisclub, waarbij Robert Veld als centrale verdediger de geschorste Andjin van Veen verving, voorkwam een snelle Zwolse treffer. Vroomshoopse Boys nam daarna de regie in handen met goede combinaties en snelle aanvallen. In de 13e minuut leek het offensieve spel beloond te worden. Ramon de Jong en Jos Hutten waren betrokken bij een vlot lopende aanval over rechts, die de mee opgekomen Robert Veld in stelling bracht. Oog in oog met keeper Mike te Wiele werd de bal echter verkeerd geraakt, waardoor deze doelrijpe kans verloren ging.

Er kwamen meer kansen voor de Boys via Ramon de Jong en Jordy Harms, maar de juiste richting ontbrak. WVF moest zich als afgetekende koploper van de tweede klasse H. tot countervoetbal beperken tegen de fanatiek strijdende thuisploeg. In de 34ste minuut kwam er een gevaarlijke uitbraak van de gasten met uitblinker Ruben Meijer in de hoofdrol. Het vliegende schot werd met een safe stijlvol verwerkt door Boys-doelman René Kok. Net voor rust leek de verdiende openingstreffer er te komen voor Vroomshoopse Boys. Robin Drenthen vond met een verre paas Jos Hutten, die de bal met een spectaculaire omhaal achterwaarts net niet de juiste richting kon geven.

Met 0-0 werd gerust en al snel bleek in de tweede helft dat het WVF in het restant van deze wedstrijd vooral te doen was om de gelijke stand te consolideren. Dat gebeurde met meer verdedigende accenten bij de gasten, waardoor de Boys minder ruimte kreeg dan in de eerste helft. De meeste duels werden op het druk bezette middenveld uitgevochten en er kwamen weinig doelrijpe kansen. WVF bleef op snelle en op zich gevaarlijke tegenstoten loeren. In de 65ste minuut was de ingevallen Daniël Holsappel namens WVF dichtbij de openingstreffer. Aan de andere kant verzuimde Jordy Harms namens de Boys op het laatste moment de trekker over te halen.

De spelers van Vroomshoopse Boys bleven in een overwinning geloven en toonden een bewonderingswaardige strijdlust, waarbij voor elke meter werd gevochten. In de 80ste minuut leek die instelling beloond te worden. Juliën Derks dreigde door te breken richting het doel van WVF en een doelpunt leek in de maak. Rechter verdediger Jeffrey Nijs stopte hem op onreglementaire wijze af op de rand van het strafschopgebied. Scheidsrechter Lars Meijer aarzelde geen moment en gaf de verdediger van WVF de rode kaart. Leon Dogger wist de toegekende vrije trap niet te verzilveren door de bal over het doel te schieten.

In de 82ste minuut brachten hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens Sil Derks voor Ramon de Jong. Het slotoffensief van de thuisploeg leverde geen doelpunten op, ondanks enkele goede acties van Jordy Harms, die door attent verdedigen van de gasten teniet werden gedaan. Zo eindigde deze meer spannend dan fraaie wedstrijd zoals die was begonnen: 0-0. WVF was zichtbaar opgelucht met dit gelijke spel, waarbij er voor de thuisploeg beslist meer in had ingezeten.

Vroomshoopse Boys bezet nu de vijfde plaats in de tweede klasse H. Zaterdag wordt er in Oldenzaal aangetreden tegen de nummer 8 Quick’20 en dan wil de Boys revanche nemen voor de eerder geleden thuisnederlaag. De vorm en de teamspirit zijn zeker aanwezig bij Vroomshoopse Boys. Dat bleek uit het frisse en fruitige veldspel tegen koploper WVF.

(Actie)Foto’s: Arriën Kuilder