Zevenklapper voor STEVO tegen De Zweef

STEVO was zondagmiddag op het kunstgrasveld van de Peuverweide nog genadig voor De Zweef met zeven goals. Dubbele cijfers en veel meer dan dat hadden zeker tot de mogelijkheden behoort. De eindstand werd uiteindelijk op 7-1 bepaalt omdat de Nijverdallers wel goed uit de startblokken kwamen en binnen 10 minuten de 0-1 op de borden schoten.

STEVO was gelijk wakker geschud na de achterstand en meteen was het ook gebeurd met de goede bedoelingen van De Zweef deze middag. De gasten kwamen er niet meer aan te pas en Roy Wigger op goed aangeven van Hugo Weerink tekende de 1-1 aan. STEVO creëerde kans op kans na de gelijkmaker, waarvan er tot aan de rust nog slechts twee werden benut. Eerst Mauro Plegt de 2-1 met het hoofd uit een goede combinatie tussen Roy Wigger en Hugo Weerink. En daarna de 3-1 van Niels Wigger uit een strafschop wegens een handsbal in de zestien meter van De Zweef. Doordat De Zweef nu ook nog eens met tien man verder moest was de wedstrijd in de eerste helft feitelijk al gespeeld.

Grote vraag was alleen nog hoeveel STEVO er nog meer in kon schieten in de tweede helft. Slechts vier, dat klinkt raar maar het hadden er acht of negen moeten zijn. STEVO had kans op kans en De Zweef was een gewillig slachtoffer. Niels Wigger was verantwoordelijk voor de 4-1 en Hugo Weerink knalde van net buiten de zestien meter de 5-1 in de rechterbovenhoek. Opnieuw Niels Wigger was het die de 6-1 inkopte uit een hoekschop van Daan Kottink en het slotaccoord kwam van Mauro Plegt die met een stiftje de keeper van De Zweef verschalkte.

Een dik verdiende en mooie 7-1 overwinning een week voor de derby tegen TVC’28. Het zal druk worden zondag op sportpark De Groate Moat waar de aftrap om 14:00 uur is.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer