6x goud voor Springselectie van G.V. Fysion Nijverdal

Twee weekenden op rij mochten de springers van G.V. Fysion Nijverdal deelnemen aan de microteamgym wedstrijden. Zaterdag 25 januari mochten de springers naar Ommen voor de regionale microteamgym wedstrijden en op zaterdag 1 februari hadden de springers het NK Microteamgym in eigen huis.

Bij een microteamgym wedstrijd zit je in een team van 3 tot 5 personen, waarbij je verschillende sprongen laat zien op de toestellen: airtrack, minitrampoline vrij en minitrampoline pegasus. Hierbij spring je op muziek. De scores worden allemaal bij elkaar opgeteld waarbij uiteindelijk de plaatsen worden bepaald.

In totaal deden we beide keren met 5 teams mee in verschillende categorieën.

Het jeugd B-lijn (mix) team bestond uit Ceylin Dükel, Jade Wilms, Rosalie Peek en Sven Roenhorst.

Het junior C-lijn (mix) team bestond uit: Emma Viet, Marit Pultrum en Noud van Aartsen.

Het junior B-lijn (mix) team bestond uit: Imke Kamerling, Meike Jellema, Rowan van der Heide en Yinthe Huisman.

Het junior B-lijn team (dames) bestond uit: Fleur Broens, Lise Rutgers, Marly van Egmond en Maud-Jolie Klein.

Het senior B-lijn team (dames) bestond uit: Beau Verschoor, Chaya Dijkgraaf, Eliza Mars, Iris Bolink en Marit Timpers.

Tijdens de regionale wedstrijden heeft het jeugd B-lijn team, junior C-lijn team en het junior B-lijn team (mix) goud behaald! Ook het junior B-lijn team (dames) 8e en senior B-lijn team (dames) 5e hebben zeer goed gesprongen. Helaas werden er kleine foutjes gemaakt. Deze verbeterpunten konden we meenemen naar het NK.

Het NK Microteamgym organiseerden wij zelf wat al heel gaaf was. Ruim 90 teams deden hier aan mee uit heel Nederland. Ook tijdens het NK werden er weer mooie resultaten gehaald en zijn we 3 Nederlandse Kampioenen rijker! Het jeugd B-lijn team, junior C-lijn team en het junior B-lijn team (mix) mochten het goud in eigen huis ontvangen. Ook de andere 2 teams hebben de verbeterpunten meegenomen van de vorige wedstrijd en daardoor werd er vooral heel netjes en stabiel gesprongen. Het junioren dames team en het senioren dames team werden allebei 7e.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer