Apollo 8 wint eenvoudig van hekkensluiter

Afgelopen zaterdag speelde Apollo 8 in de competitie tegen hekkensluiter Talentteam Papendal. De Bornse formatie was in drie sets snel klaar en hield daarmee de punten in Borne. Apollo 8 hoefde tegen Talentteam Papendal niet haar beste spel te laten zien. Omdat het team al zeker is van plaatsing voor de kampioenspoule stond er ook niets meer op het spel.

In een solide wedstrijd was het team van Thijs en Bart Oosting te sterk voor de tegenstander uit Papendal. Met setstanden van 25-18, 25-20 en 25-21 werd de wedstrijd eenvoudig gewonnen. Apollo 8 speelt op zondag 9 februari de laatste wedstrijd in de reguliere competitie, daarna gaat het team strijden om de landstitel via de kampioenspoule.

‘We hebben een degelijke wedstrijd gespeeld en zijn niet in de problemen geweest’, vertelt Rinske Hofste. ‘Mede door goede serviceseries hebben we een nette 3-0 overwinning geboekt. Hiermee kweken we vertrouwen voor de play-offs in de kampioenspoule’.

‘De hele wedstrijd waren we ‘in control’ en was het spelbeeld in elke set hetzelfde’, licht trainer Thijs Oosting toe. ‘Tot de vijftien punten kon het Talentteam bij blijven, daarna gaven we wat gas bij en haalden we de overwinning binnen. Alle speelsters hebben speelminuten gemaakt. Komend weekend sluiten we met een mooie affiche de reguliere competitie af tegen de nummer twee van de ranglijst, Eurosped uit Vroomshoop en kunnen in deze wedstrijd mooi ritme op doen voor de play offs’.

De wedstrijd tegen Eurosped wordt gespeeld op zondag 9 februari om 15.30 uur in Sporthal het Punt in Vroomshoop.

Foto’s: Rudy van ‘t Rood

Newsoutside Sportverlichting