Dramatische 2de helft wordt TOP niet fataal

Met het oog op handhaving speelde TOP afgelopen zaterdag een cruciaal thuisduel tegen EKC 2000 uit Emmen. Met 4 punten uit 8 wedstrijden staat deze ploeg 2 punten boven TOP, waardoor dit voor TOP een wedstrijd is die gewonnen moest worden. Dat dit geen gemakkelijke opgave wordt bleek eerder dit seizoen uit bij EKC wel, toen verloor TOP met minimale cijfers 19-17.

De wedstrijd begon rommelig doordat beide ploegen moeite hadden met het uitspelen van de goede kansen. Bij een tussenstand van 3-3 nam TOP een time-out, de vooraf besproken tactiek werd nogmaals doorgesproken. TOP kwam herboren uit de time-out en door middel van lopende rebounds en het afschieten van ballen rondom de paal werd het achter verdedigen van EKC simpel teniet gedaan. TOP liep snel uit naar een verschil van 4 en scoorde met name via de zuiver schietende heren erg makkelijk. EKC zette hier bar weinig tegenover en begon vooral tegen zichzelf te korfballen. Een goede eerste helft van TOP eindigde met een 15-7 ruststand.

EKC startte de 2de helft goed door snel 3 keer op rij te scoren 15-10. Waar TOP in de eerste helft een groot overwicht had was daar in de 2de helft weinig van terug te zien. EKC kwam steeds dichterbij en bracht de stand 5 minuten voor het einde weer gelijk 18-18. De ervaren krachten van het 2de team van TOP kwamen het veld in, dit resulteerde direct in de 19-18. In een hectische slotfase incasseerde een heer van TOP nog een gele kaart, uit de hierop volgende vrije bal bracht EKC de stand weer gelijk. TOP wist vlak voor tijd de wedstrijd toch nog naar haar toe te trekken, uit een slim versierde strafworp kwam TOP weer op voorsprong 20-19. EKC kwam hierna niet meer tot score waardoor TOP een welkome maar benauwde overwinning boekt.

Door deze overwinning komt TOP in punten gelijk met EKC, TOP moet de ploeg uit Emmen nog wel voor zich dulden. Dit komt door het negatieve onderlinge resultaat. Komend weekend speelt TOP een uitwedstrijd in en tegen Emmeloord. Eerder dit seizoen werd er thuis kansloos met 12-24 verloren. Aanvang van deze wedstrijd is om 16:35 uur.