Krekkers dames verslaan WVC Volley met 3-1

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Krekkers tegen WVC Volley uit Wierden. Altijd een beladen wedstrijd omdat Gertjan zijn kameraad Frank van den Noort daar hoofdtrainer is en zijn vrouw Femke ter Harmsel assistent coach. Het beloofde dan ook een spannende wedstrijd te worden. De tribunes zaten bomvol toen het eerste fluitsignaal klonk.
Door een hoge servedruk stond Krekkers al gauw 5-1 voor. Ze liepen uit naar 11-5, 13-6 en 16-8. Vanaf de buitenkant vielen er vele rake klappen. Maar na 18-9 deed WVC iets terug. Krekkers werd wat slordiger, maar wist dit op tijd te stoppen. Met twee foute opslagen werd de set gewoon door Krekkers (25-20). Ook de tweede set begon Krekkers serverend sterk. Al gauw stond er 6-0 op het scorebord.  Via gevarieerde scores liep Krekkers uit naar 18-9. Met 2 aces werd de set gewonnen (25-11).
De derde set was compleet anders. Krekkers keek al gauw tegen een 0-3 achterstand aan. Dit werd omgedraaid tot een 4-3 voorsprong. Maar opnieuw kwam WVC langszij door goed te serveren. Van 10-13 werd het 11-16. Krekkers had moeite met het scoren van eigen punten. Deze set ging dan ook verloren met 17-25. In de vierde set kon WVC aanklampen tot 5-3 en daarna werd het door een goede serveserie 11-3 voor Krekkers. Door een aantal mooie aanvallende werd het 15-4. Na deze stand kwam WVC terug, het werd zelfs 17-13 en 20-18. Maar Krekkers trok aan het langste eind en won deze set met 25-20.
Foto’s: Elise Goossen