Verdiend punt BC Bousema in Boxtel

In Boxtel behaalden de driebandenspelers van het Haarlose BC Bousema een 4-4 remise bij ‘t Ivoor in Boxtel. Halverwege keek de ploeg van captain Ronny Hazewinkel tegen een 4-0 achterstand aan. John Schollink verloor in 31 beurten met 40-26 van de veelvoudige Wereldkampioen Therese Klompenhouwer en ook Wesley de Jaeger kon deze middag niet voor een verrassing zorgen. Tegen Dave Christiani werd het na 25-18 een duidelijke 40-21 nederlaag in 21 beurten.

In het tweede deel van de wedstrijd trokken Frans van Schaik en Johan Loncelle alsnog de remise over de streep. Van Schaik won 24 beurten met 27-40 van Marc Roofthooft en Loncelle versloeg David Martinez in 25 beurten met 36-40.

“Vooraf teken je voor deze uitslag en alleen in het begin van de eerste twee partijen leek het er heel even op dat we toch één van de twee partijen in winst konden omzetten. Maar uiteindelijk waren respectievelijk Therese Klompenhouwer en Dave Christiani te sterk voor John Schollink en Wesley de Jaeger”, aldus captain Ronny Hazewinkel na afloop. “In het tweede deel speelden zowel Frans van Schaik als Johan Loncelle een solide partij. Beiden maakten een serie van negen caramboles en dat gaf aan het eind wel de doorslag”.

Newsoutside Sportverlichting