WS Twente tweede bij de regio estafettekampioenschappen

In Nijverdal werden zaterdag jl. de estafettekampioenschappen van de Regio Oost georganiseerd. Meer dan 400 deelnemers van 22 clubs uit Overijssel en Gelderland streden om de regionale titels bij de junioren en senioren. In alle leeftijdsgroepen werd 4 x 50 m. wissel-, school-, rug-, vlinder- en vrije slag gezwommen en het toernooi werd afgesloten met een spectaculaire 10 x 50 m. vrije slag estafette gemengd dames/heren.

WS Twente werd in het verenigingsklassement uiteindelijk fraai tweede. Weliswaar met ruime achterstand (94 seconden) op winnaar Aqua Novio ’94 uit Nijmegen, maar bijna 30 seconden vóór Dedemsvaart AC, dat op de derde plaats eindigde. Met name de jongens/junioren van de ploeg uit Borne/Hengelo hebben de basis gelegd voor dit mooie resultaat. Bert Balstra, Jesper Bos, Niek Hamans, Wout Koops, Mick Mulder en Jort van der Vlag waren de beste in hun categorie door alle afstanden met overmacht te winnen.

Ook de damesploeg, bestaande uit Isabelle Elsweier, Roëlle op de Haar, Carlijn Hansté, Luna Hofmeijer, Sarah Kits, Merel Marskamp en Daniëlle van der Voort, deed het goed door op alle afstanden in de top 6 te eindigen. Bij de dames/senioren wist Dedemsvaart AC (Tessa van de Belt, Linde Kolkman, Ismay Lichtendonk, Alessia Sluis, Michelle Zomerdijk en Amy Lynn Zweers) heel verrassend favoriet Aqua Novio voor te blijven en ging met de beker naar huis door 4 van de 5 afstanden te winnen.

WS Twente en Dedemsvaart AC waren de enige Overijsselse clubs in de top 10 van het verenigingsklassement. OZ&PC Oldenzaal liet met een 11e plaats zien, dat de ploeg ook over een goede breedte beschikt. Wout Achterhuis, Wout Kogelman, Mika Groot Rouwen, Oscar Jansen en Basten van Halteren scoorden uitstekend bij de jongens/junioren (top 6-plaatsen). De Dinkel Denekamp eindigde met een incomplete ploeg als 13e. Het organiserende Het Ravijn werd 18e en De Grunte Hardenberg en SG EZCL (Enschede/Losser) respectievelijk 21e en 22e.

Jammer voor het niveau van de wedstrijd was wel dat een aantal Overijsselse clubs ervoor koos om niet te starten en dat topclub De Dinkel Denekamp niet in de sterkste opstelling aan de start verscheen. Op 7 maart a.s. staan de Regionale kampioenschappen Lange Afstanden op het programma en in de maand mei zullen de Overijsselse kampioenschappen langebaan worden gehouden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer