Periodetitel op het spel tussen PH en Hulzense Boys

Morgen, zaterdag, staat er voor PH een belangrijke wedstrijd op het programma. PH neemt het op tegen Hulzense Boys. Afgezien dat iedere wedstrijd natuurlijk belangrijk is, staat komende zaterdag de 2e periode op het spel. PH staat namelijk in die 2e periode samen met Hulzense Boys en ASC’62 slechts één punt achter op koploper Enter Vooruit. De winnaar van PH – Hulzense Boys maakt nog kans op die 2e periode.

De ploeg van Bram Freie is in de 2e klasse H nog steeds een van de kampioenkandidaten. Na veertien gespeelde wedstrijden staat Hulzense Boys op een keurige 2e plaats met 28 punten. Hiermee staat men slechts twee punten achter op koploper WVF, mede door de knappe 2-1 overwinning op Enter Vooruit van vorige week. Mocht Hulzense Boys voor de periode en een eventueel kampioenschap willen gaan kan het zich geen puntverlies permitteren in Almelo.

PH heeft inmiddels een plekje weten te veroveren in de middenmoot van de competitie. Door de overwinning in de absolute slotfase van vorige week tegen VSCO’61 nam het de 6e plaats weer over van Den Ham. PH staat er goed voor in de 2e periode en heeft een gaatje geslagen met de teams in de onderste regionen van de competitiestand. Voor PH staat er tegen Hulzense Boys dus eveneens veel op het spel. De 6e plaats behouden en volop meestrijden voor de 2e periode.

In de vorige ontmoeting wist Hulzense Boys met 2-1 te winnen van PH. De ploeg uit Hulzen kon in het eerste kwart van de wedstrijd geen grip krijgen op de mannen uit Almelo wat resulteerde in een 0-1 voorsprong en uiteindelijk 1-1 ruststand. In de, voornamelijk rumoerige, 2e helft waarin de wedstrijd zelfs kort werd stilgelegd was het Hulzense Boys die uiteindelijk aan het langste eind trok en de gelukkige winnaar werd.

Trainer Bjorn Hodes kan beschikken over een volledig fitte selectie. Daardoor zijn afgelopen donderdag al een aantal keuzes gemaakt betreft wie er mee speelt met het 2e elftal die tevens ook een belangrijke wedstrijd heeft. Trainer Bjorn Hodes hoeft daardoor nog maar een aantal keuzes te maken. Benieuwd welke keuze hij maakt over de opstelling? De wedstrijd PH–Hulzense Boys wordt om 15:00 afgetrapt op Sportpark de Veenelanden.

Newsoutside Sportverlichting