Ontluisterende 1-10 nederlaag voor zaalvoetballers Excelsior’31

De zaalvoetballers van Excelsior’31 zijn de ongeslagen status in eigen huis kwijt. Vrijdagavond ging het In Sporthal de Reggehal kansloos onderuit tegen de beloften van eredivisionist FC Marlène. De Rijssenaren werden op alle fronten afgetroefd en dropen uiteindelijk af met een beschamende 1-10 nederlaag.

Excelsior’31 zit in de hoek waar de klappen vallen. Het wil in de tweede periode niet echt vlotten, maar tegen op papier sterke tegenstanders verliezen is geen ramp. Met een serie wedstrijden in het vooruitzicht tegen teams die lager op de ranglijst staan, kan het tij keren. Met de beloften van FC Marlène op bezoek een uitgelezen kans om hiermee te beginnen. Eerder dit seizoen werd in Heerhugowaard een mooie 2-4 uitzege geboekt, wat dus perspectief bood.

Maar de bezoekers hadden de zaakjes vrijdagavond perfect op orde en hun huiswerk goed gedaan, want Excelsior’31 wist totaal niet wat zich overkwam. De beloften van FC Marlène, waarvan vier spelers uitkomen in jong oranje, voetbalden met hun speelwijze perfect onder de druk uit van Excelsior’31. Hierdoor verschenen zij regelmatig in overtal op de speelhelft van Excelsior’31. Daarnaast was het uiterst scherp in de afronding. Ruststand 0-3.

Na rust leek Excelsior’31 in de wedstrijd te komen. Het kreeg direct een aantal mogelijkheden op een treffer. Maar de paal en de keeper van de uitploeg stonden een treffer in de weg, om er weer een wedstrijd van te maken. Want een verschil van drie zegt in het zaalvoetbal niet alles. Toen vervolgens de bezoekers hierna weer dodelijk effectief waren, en bij de eerste volgende counter direct toesloegen, gingen bij een 0-4 stand de kopjes helemaal hangen bij de Rijssenaren. Niet veel later liep het uit naar 0-6.

Met het inzetten van een vijfde veldspeler probeerde Excelsior’31 nog wat terug te doen, maar ook hier gingen de bezoekers perfect mee om. Het stond tactisch erg sterk en balverlies werd direct afgestraft. De gifbeker bij Excelsior’31 moest helemaal leeg. Uiteindelijk stond er na 40 minuten zuivere speeltijd een 1-10 eindstand op het scorebord. Een collectieve offday van Excelsior’31, waar niet één speler een voldoende scoorde. Werk aan de winkel voor de Rijssenaren.

Excelsior’31 zal deze kater snel weg moeten spoelen, want het zakt door deze nederlaag naar de zevende plaats in de eerste divisie. Daarnaast ziet het Scagha’66 en FC Marlène steeds dichterbij komen. Stand onderin: 7. Excelsior’31 (13-19), 8. Scagha’66 (13-16), 9. FC Marlène (13-15), 10. Futsal Winsum (13-10), 11. IFC Zwolle (14-10) en 12. ONR (13-4). De nummers 9 en 10 zijn veroordeeld tot het spelen van pd wedstrijden. De nummers 11 en 12 degraderen rechtstreeks.

Vrijdag 14 februari staat het uitduel tegen Futsal Winsum op het programma. Een week later wacht het thuisduel met Scagha’66. Gezien de stand zijn dit uiterst belangrijke wedstrijden voor de rood-witten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer