Dames Losser winen vrij eenvoudig van hekkensluiter Neptunia

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdag in het eigen Brilmansdennen betrekkelijk eenvoudig met 10-5 van hekkensluiter Neptunia uit Sneek met 10-5 gewonnen. Jetske Gielians, die 2 weken geleden ook al topscoorder was, groeide ook deze keer, met maar liefst 4 treffers uit tot vrouw van de wedstrijd.

Aanvankelijk leek het moeizaam te gaan. Losser was vanaf het begin beter, maar kon de verkregen kansen, waaronder een overtal, niet verzilveren. Het was aanvoerster Manon Korfage die uit een tweede overtal de score kon openen en Losser daarmee op een 1-0 kon brengen. De tijd was ondertussen al gevorderd tot 10 seconden voor het verstrijken van deze eerste periode.

In de tweede periode zette deze trend zich voort, met dien verstande dat Losser nu wel haar kansen verzilverde. Cindy Marsman, wederom Manon Korfage, Jetstke Gielians en Loreen Oddo waren achtereenvolgens succesvol met een treffer. Ondertussen, bij een 4-0 stand konden de Friezinnen op het scoreformulier komen, zodat halverwege de wedstrijd de stand op 5-1 gebracht was.

Losser ging in de derde periode door waarmee het gebleven was: Kansen creëren en daaruit scoren. Af en toe kwam Neptunia toch door de sterk georganiseerde verdediging heenkomen en kon in deze periode 2 doelpunten aan hun totaal toevoegen. Met het ingaan van de laatste periode was de stand opgelopen tot 8-3 voor Losser.
Coach Rudi Damhuis zag dat de wedstrijd gewonnen was, en spoorde zijn loeg aan om de op de training geoefende experimenten bij de overtalsituaties uit te voeren. Dit lukte niet altijd, maar brachten toch ook wel verrassende doelpunten op het bord. Uiteindelijk konden beide ploegen zich vinden in de 10-5 eindstand.

Losser heeft nu 2 weekenden vrij, en zal op zaterdag 29 februari aantreden tegen het reserveteam van OZ&PC. Daarmee hebben de Losserse dames nog een appeltje mee te schillen, want in Oldenzaal werd begin november onverwacht met 8-6 verloren. Dat zullen de Losserse dames graag recht willen zetten.

Periodestanden: 1-0, 4-2, 3-1, 2-2. Doelpunten Losser: Jetske Gielians 4 (foto archief), Manon Korfage 3, Cindy Marsman 2 en Loreen Oddo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer