DOS’37 de gelukkige winnaar tegen DOS Kampen

Afgelopen zaterdag heeft DOS’37 de wedstrijd tegen DOS Kampen met 2-1 gewonnen. DOS’37 begon goed aan de wedstrijd en na acht minuten was het Lars Kikkert (foto) die voor de tweede keer op rij wist te scoren voor DOS’37. Vanaf dat moment nam DOS Kampen het spel over en hadden zij een duidelijk veldoverwicht en kwam DOS’37 niet onder de druk uit en in de 38e minuut maakten zij de gelijkmaker. Na rust was er meer druk van DOS’37 en was de wedstrijd meer in evenwicht. In de 76e minuut wist Ronald te Morsche de 2-1 te scoren en in de slotfase was Patrick Nitert de matchwinner door met een aantal goede reddingen de gelijkmaker te voorkomen.

De wedstrijd begon met een direct goed startend DOS’37 en na al enkele keren op doel te hebben geschoten, was het Lars Kikkert die een moeilijke voorzet knap binnen wist te koppen. DOS’37 bleef doorgaan en na een moeizame uittrap van de keeper van DOS Kampen, was het Hidde Boers die Menno Kamphuis wist te bereiken en uit een mooie draaibeweging schoot Menno helaas niet raak.

Vanaf dat moment zette DOS Kampen goed druk en wist DOS’37 er niet echt goed uit te komen. DOS Kampen hield druk en kreeg vanuit de tweede lijn een aantal goede mogelijkheden voor de gelijkmaker. Dit lukte niet, maar in de 38e minuut was het toch raak en scoorde Twan Knul de verdiende gelijkmaker. Wel ging Menno Kamphuis in de 44e minuut alleen op de keeper af en wist de keeper te passeren maar die wist uiteindelijk toch het schot vanuit de moeilijke hoek tegen te houden en met een 1-1 stand gingen beide teams de rust in.

Na rust toch wel een ander spelbeeld als in de eerste helft, DOS’37 zocht wat meer de aanval en kwam daarmee ook vaker voor het doel van DOS Kampen. Dennis Boshoeve had een mooie kopbal vanuit een hoekschop en een schot van Jaap Mulderij belandde via de voet van een verdediger van DOS Kampen naast het doel. Ook DOS Kampen kwam er een aantal keren gevaarlijk uit en het was te danken aan Patrick Nitert dat er geen doelpunt werd gemaakt.

De wedstrijd leek dan ook op een gelijkspel af te stevenen. In de 76e minuut was het echter Hidde Boers die vanaf de linkerkant een strakke voorzet afgaf, die van dichtbij door Ronald te Morsche werd binnengekopt. Even leek het nog dat de keeper de bal wist tegen te houden maar de bal was te hard en belandde via de handen van de keeper achter de lijn. Het laatste kwartier zette DOS Kampen logischerwijs meer druk en kwam een aantal keren gevaarlijk voor het doel. Maar opnieuw was het Patrick Nitert die met een aantal goede reddingen ervoor wist te zorgen dat de punten in Vriezenveen bleven.

Voor DOS’37 betekent het dat het goed uit de winterstop is gekomen met 7 punten uit 3 wedstrijden en langzaamaan wat afstand weet te nemen van de onderste plaatsen.

Foto’s: Jeroen Tempert

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer