Jolly Jumpers verliest thuis van Binnenland

Zaterdagavond stond voor Jolly Jumpers thuis de wedstrijd tegen Binnenland op het programma. De roodhemden speelden zonder Marly Koelman en Jade Brughuis. Daartegenover stond Anke Waayer weer op het veld na een langdurige blessure.
De uitploeg kwam beter uit de startblokken en maakte meteen een verschil van 10 punten. Jolly Jumpers wist dat er iets terug gedaan moest worden om bij te blijven. Het begon langzaam te lopen bij de thuisploeg. De defence werd sterker opgepakt en Jolly Jumpers wist meer te scoren. Het eerste kwart eindigde met een tussenstand van 22-24 in het voordeel van Binnenland.
In het tweede kwart werden er een aantal mooie aanvallen gespeeld. Er werd hard gewerkt door de dames, dat was ook terug te zien in de stand. Het ging gelijk op en de kleedkamer werd opgezocht met een tussenstand van 36-37.
De tweede helft begon wat moeizaam en Jolly Jumpers kwam moeilijker tot scoren. Barendrecht daarentegen, wist het netje goed te vinden en bouwde de voorsprong op. De Tubbergse dames probeerden nog wat terug te doen, maar de wedstrijd eindigde in het voordeel van de uitploeg. Binnenland won verdiend in Tubbergen. Eindstand: 60-78. Komende woensdag moeten de Jolly Jumpers richting Bemmel. Er wordt om 20.30 uur gespeeld tegen Lekdetec. Een belangrijke wedstrijd voor de Tubbergse dames om plek 4. De vorige wedstrijd werd nipt gewonnen.
Fot archief: Herman Zandhuis