SVZW boekt benauwde maar belangrijke zege bij SDV

SVZW, nog steeds kampend met een groot aantal blessures, moest van SDV winnen om in het spoor van koploper DFS te blijven tegen een steeds beter spelend SDV. Een aftastend begin resulteerde na vijf minuten tot een schot op doel van Bas ter Hogt, dat overigens ruim over het Barnevelder doel ging. Ook uit de eerste corner genomen door Joran Pot in de 13e minuut wisten de Zwaluwen niet te scoren.

De gastheren gingen beter met de geboden kansen om, want in de 25e minuut was het Lesley de Vette die knap uithaalde en de bal doeltreffend in de verre hoek plaatste, 1-0 voor SDV. Die treffer werd in de volgende minuut even knap gerevancheerd door Frank Smit, daarmee beide ploegen terug op gelijke hoogte brengend, 1-1. Terwijl het erop leek dat beide opponenten zich hadden verzoend met een gelijkspel bij rust, bracht een splijtende pass op Frank Smit alsnog de voorsprong voor de bezoekers op slag van rust.

De thuisclub toog onmiddellijk ten aanval en was na een minuut in dat tweede bedrijf dichtbij de 2-2 maar treuzelde te lang om doeltreffend uit te halen. Aan de andere kant miste Jesper Middelkamp een dot van een kans, SDV doelman Tim van de Weerdhof behoedde zijn ploeg voor de 1-3! Nog geen minuut later lag de bal in het SVZW doel, uit een corner scoorde Jeffrey van Deuveren de gelijkmaker.

Wat volgde was een rommelige fase van beide ploegen met veel balverlies maar voor het publiek wel een aantrekkelijk schouwspel met fouten en veel spanning. In die fase drong de thuisploeg aan, was men dichtbij de 3-2 (zijnet) en wisselde trainer Johan de Man Daquillio De Gama voor Ruano Taribuka in de 63e minuut. Doelman Julian Bakker behoedde zijn ploeg voor de 3-2 ten koste van een corner en in de 68e minuut besloot SVZW trainer Philip Agteres om Jesper Middelkamp te vervangen door Bas Woesthuis. SVZW leek wat beter in haar vel te zitten, speelde zich enigszins onder de druk uit en op een kwartier voor het einde werd Maarten Smit vervangen door Matthijs Witten.

In de 76e minuut sloeg het noodlot toe voor de Barnevelders toen Milan van Elten een penalty veroorzaakte en daar ook geel voor ontving. Hoewel het thuispubliek het duidelijk niet eens was met de genomen beslissing, het nog even duurde voordat de penalty genomen kon worden vanwege protesten en een wissel aan SDV zijde (Stefan Schuring voor Luuc Knul) bleef Bas ter Hogt uiterst koel door onberispelijk de 2-3 aan te tekenen. De thuisploeg zette daarop nog eens alles op alles om toch minimaal nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, het mocht niet meer baten, sterker nog Frank Smit miste in de 89e minuut nog een enorme kans om de genadeslag uit te delen, maar ook dat feestje ging niet door. Einduitslag: 2-3.