Vroomshoopse Boys neemt op energieke wijze lastige horde Quick’20

Op het sportpark Vondersweijde In Oldenzaal speelde Vroomshoopse Boys tegen Quick’20. Deze club met maar liefst 1750 leden en acht speelvelden is honderd jaar en komt vanaf volgend seizoen met het eerste elftal alleen nog maar op zaterdag uit. In dit overgangsjaar wil Quick’20 zich in ieder geval handhaven op het niveau van de tweede klasse zaterdag. Tijdens de heenwedstrijd op 19 oktober 2019 in Vroomshoop liet het team van trainer Tim Engbers zien kwalitatief veel in huis te hebben. Vroomshoopse Boys werd toen verdiend met 1-0 verslagen.

Dat vroeg natuurlijk om een passende revanche van het team van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens. Vanaf het beginsignaal van arbiter Wieger Braaksma uit Borne was te zien dat de vorm en het spelritme momenteel volop aanwezig zijn bij de blauw-gele formatie. Er was in feite maar één ploeg, die echt voetbalde en dat was de Boys. Met prima combinatiespel werd Quick’20 met name het eerste half uur van het kastje naar het muurtje gestuurd. Het wachten was in feite op de openingstreffer van de gasten, maar die kwam er niet. Ramon de Jong had enkele mooie mogelijkheden om vanaf rechts uit te halen, maar de bal miste steeds net het doel van Quick’20.

In de 27ste minuut werd Ramon de Jong op de grens van of in het strafschopgebied met een onreglementaire tackle gestuit, maar de lankmoedig leidende arbiter Braaksma wuifde de felle Vroomshoopse protesten om een penalty weg. In de 38ste minuut leek het veldoverwicht van de Boys beloond te worden. De vaak ongrijpbare vleugelspits Juliën Derks gaf een panklare voorzet op de geheel vrijstaande Jos Hutten. Deze wist de bal van korte afstand net niet onder het lichaam van de Quick’20-keeper Sander Vis door te schuiven. De thuisploeg stelde zo goed als niets tegenover de dadendrang van de gasten en de Oldenzalers mochten hun handen dichtknijpen met de 0-0 ruststand.

Na de thee tapte Quick’20 uit een ander vaatje en kwam er meer evenwicht. Boys-keeper René Kok moest met een fraaie safe bij een daverend afstandsschot al direct handelend optreden, waarbij de bal over de lat werd getikt. Het antwoord van de Boys kwam al snel en hoe. Uit een razendsnelle spelhervatting van keeper René Kok (foto) kwam centrumspits Jordy Harms (foto) in de 52ste minuut tegenover twee verdedigers van Quick’20 te staan. De Boys-speler schudde dit tweetal met enkele technisch fraaie bewegingen van zich af en schoot vanuit een haast onmogelijke hoek vanaf rechts via de binnenkant van de paal diagonaal raak: 0-1. Deze prachtige treffer werkte als een bevrijding voor de Boys. De thuisploeg leek even aangeslagen, maar Juliën Derks en Leon Dogger verruimden daarna de wedstrijd in het slot te gooien door vanuit kansrijke posities naast te schieten.

Dat gaf de thuisploeg nieuwe moed en langzamerhand werd het initiatief door Quick’20 overgenomen. De Boys-defensie gaf echter vrijwel geen krimp. Als de voorwaartsen van de thuisploeg al eens in vrije schietpositie kwamen, zoals via Florian Boitelle en Engin Demir, was daar steeds de excellerende keeper René Kok, die stijlvol en ook overtuigend redde. De moedeloosheid sloop langzamerhand in de moegestreden thuisploeg, die alles had gegeven om de wedstrijd alsnog te laten kantelen. Aan Boys-zijde werden Jordy Harms en Ramon de Jong in de 84ste minuut vervangen door Sil Derks en Simon Kempers.

In de 89ste minuut werd Boys-speler Juliën Derks werd weer eens onderuit gehaald. Dat leverde een gele kaart op en gevoegd bij aanmerkingen op de leiding werd door scheidsrechter Braaksma twee keer geel, dus rood gegeven aan Quick’20-speler Milan Braam. In feite was toen het verzet van Quick’20 gebroken en zo eindigde dit enerverende duel in een al met al verdiende 0-1 overwinning voor Vroomshoopse Boys. Een lastige horde was zo genomen en momenteel wordt een met Enter Vooruit gedeelde derde plaats in de tweede klasse H. bezet.

In de strijd om de derde periodetitel werden goede zaken gedaan door de Boys. Samen met WVF wordt met nog twee wedstrijden te gaan de tweede plaats bezet op één punt afstand van Hulzense Boys. Op zaterdag 15 februari wordt thuis op De Bosrand de rasechte derby tegen voetbalbuur vv Den Ham gespeeld.

Foto’s: Erwin Heuver

Actie foto’s: Robert Molnar/Quick’20