Hulzense Boys wint belangrijke wedstrijd in Almelo van PH

De derde wedstrijd na de winterstop stond voor Hulzense Boys in het teken van de uitwedstrijd tegen PH Almelo. Een sportpark waar Hulzense Boys nog nooit in competitieverband had gespeeld. Het betrof een wedstrijd tussen twee ploegen die in de top van de tweede periode stonden. De belangen waren dus groot. De ontmoeting eerder dit seizoen in Hulsen leverde een krappe 2-1 zege voor de roodhemden op.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Na ongeveer vijf minuten voetballen kwam de bal voor de voeten van Fabian te Kolste. Hij had een goede actie in huis en werd door een speler van PH neergelegd in het strafschopgebied. De scheidsrechter zag er echter geen overtreding in en wuifde de protesten weg. Wat later een goede aanval over meerdere schijven. Het was uiteindelijk Sander Kamphuis die met een mooi steekballetje Danny Schoenmaker voor de doelman zette, maar deze kon de inzet van Danny met de benen keren. Deze mooie aanval was direct ook een van de spaarzame goede aanvallen van Hulzense Boys in de eerste helft.

De ploeg speelde onnauwkeuriger dan we van ze gewend zijn. Gelukkig zit er vaak veel strijd in het team, waardoor men altijd terug kan vallen op die kwaliteit. Dit leverde ook een doelpunt op. Goed doorzetten van Sander Kamphuis leverde hem een duel met een speler van PH op. Sander won dit duel en gaf voor op Thomas Nijkamp, die de bal strak tegen de touwen kopte, 0-1. Niet veel later had het zo maar 1-1 kunnen staan. Een te korte terugspeelbal werd onderschept door een aanvaller van PH. Hij ging alleen richting doelman Mart Nieuwenhuis en passeerde Mart. Hij moest echter ruim om Mart heen, waardoor de hoek te moeilijk werd om binnen te schieten en de bal in het zijnet belandde. Op slag van rust viel de gelijkmaker echter alsnog. Aanvaller Bekhuis schoot na een individuele actie binnen, 1-1. De omroeper van dienst pepte de mannen uit Hulsen nog even op door te zeggen dat de gelijkmaker gerechtigheid was.

Na de gebruikelijke vijftien minuten rust begon Hulzense Boys een stuk sterker dan in de eerste helft. De aanval werd gezocht en al vroeg werd dit beloond. Een mooie aanval over de linkerflank kwam in de voeten van Danny Schoenmaker. Met een strakke voorzet zette hij Fabian te Kolste alleen voor de doelman. Fabian werkte de bal vervolgens direct in de verre hoek, 1-2. Hulzense Boys zette door en ging op jacht naar een grotere voorsprong. Deze kwam er ook. Na een duel op de rand van het strafschopgebied lag er een speler van PH op de grond. Een verdediger appelleerde bij de scheidsrechter voor een overtreding en vergat daarbij Thomas Nijkamp te verdedigen. De bal kwam via Danny Schoenmaker bij Thomas, die de bal vervolgens beheerst in de verre hoek schoot, 1-3.

PH legde zich echter niet neer bij een nederlaag en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Deze viel ook al snel. Een vrije bal werd ingekopt, waarna Hugo Seckel attent reageerde en de 2-3 binnen kon werken. Hulzense Boys rechtte de rug en kreeg meerdere goede kansen om de marge weer op twee doelpunten te zetten. Driemaal werd er deze middag de paal geraakt. Eerst kopte Sebastiaan te Wierik uit een vrije trap van Tim van der Zande op de paal. Wat later schoot Fabian te Kolste een bal van Danny Schoenmaker op de andere paal en in de slotminuten schoot ook Sander Kamphuis op de staander, na sterk voorbereidend werk van Thomas Nijkamp. Gelukkig had Devin Poorterman even daarvoor de definitieve beslissing al gebracht. Een corner van Jordy Wolfkamp werd teruggekopt door Jorg Roetgerink. Devin Poorterman kon de bal aannemen op de borst en schoot de bal vervolgens hard in het dak van het doel, 2-4. Dit was ook de eindstand in deze boeiende wedstrijd.

Al met al was het een verdiende overwinning voor Hulzense Boys. In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en was de wedstrijd in evenwicht. In de tweede helft hadden de roodhemden een duidelijk overwicht met legio kansen en wisten de overwinning dan ook binnen te slepen. Door deze belangrijke overwinning blijft Hulzense Boys tweede op de ranglijst. Doordat koploper WVF won van Enter Vooruit staat Hulzense Boys nu eerste in de tweede periode. Daarin zijn nog twee wedstrijden te spelen. Volgende week speelt Hulzense Boys de thuiswedstrijd tegen ASC’62. Deze ploeg is na een matig begin van het seizoen bezig aan een prima tweede periode. De wedstrijd in Dalfsen eindigde in een 0-3 overwinning voor Hulzense Boys. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14:30 uur.