Record aantal turnsters Fysion naar landelijke wedstrijden

Afgelopen zaterdag 08 februari turnden in Hengelo 7 turnsters van Fysion Nijverdal de districtsfinale 3e divisie. Deze zeven turnsters hebben al een pittige doorstroming moeten doorstaan om hier te mogen turnen, het was dus al een feest op zich. Gemiddeld stroomde in Hengelo 40-50% per leeftijdscategorie door naar de halve finale NK turnen. Maar liefst zes van deze turnsters hebben zich weten te plaatsen.

In de instap-categorie heeft Sophie Krukkert zich als 10e turnster geplaats, Sophie laat zien steeds stabieler te turnen tijdens de wedstrijden. Bij de pupil 2 heeft Indy Meijerink zich eveneens als 10e geplaatst na een foutloze wedstrijd. Karit Lorkeers plaatste zich met een dikke eerste plaats op balk als 8e bij de jeugd 1 categorie. Demi Roosendaal (jeugd 2) turnde met een eerste plaats zich in de meerkamp als 7e en mag zich hierbij in het rijtje doorgestroomde turnsters aansluiten.

Bij de junioren plaatse Lise Rutgers zich als 20e van de 48 junioren. Helaas was voor Lynn ten Dam de concurrentie te groot bij de junioren en mag zij zich gaan richten op volgend seizoen. Tot slot heeft Emma Jansen zich als 26e geplaatst van de 56 senioren en is hiermee de eerste senior turnster bij de A-Selectie die zich plaatst voor het landelijke circuit.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer