Zwart Wit maakt het koploper DOS-WK erg lastig

Zwart Wit begon gehavend aan de streekderby tegen de nog ongeslagen koploper DOS-WK, uit Enschede. Door blessures en een schorsing waren er basisplaatsen ingeruimd voor enkele A-junioren, die hun vuurdoop beleefden in de basisopstelling. Dat Zwart Wit niet in hun gebruikelijke opstelling speelde, werd niet zichtbaar in het spelbeeld. Zwart Wit speelde geduldig, korfgericht en speelden over alle schijven. Met twee afstandsschoten werd de toon gezet en brutaal een 0-2 voorsprong genomen.

DOS-WK kon hierdoor in de achtervolging en deed dit met verve. Na een 2-2 tussenstand, ging de wedstrijd in de eerste helft gelijk op en was het Zwart Wit welke veelal de eerste scorende ploeg was. Met een 10-10 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.

Na een rustmoment, bleef het spelbeeld in de 2e helft ongewijzigd. Zwart Wit speelde gedurft, brutaal en troefde op veel fronten de koploper af. Met name in de rebound werden veel duels gewonnen en nam Zwart Wit de overhand. Er werd een 12-14 voorsprong genomen. DosWK had enkele discutabele beslissingen van de scheidsrechter nodig om aan te klampen en kon de stand weer gelijk trekken.

Vlak voor het eindsignaal wist Zwart Wit opnieuw een gaatje te slaan, met 15-17. Ook in deze fase was de arbiter niet op hand van de Deldense formatie, mede hierdoor kon DOS-WK aanhaken en zelfs in de laatste minuut een gelijkspel over de streep trekken. Bij een gelijke stand van 17-17 werd er afgefloten in Enschede. Ondanks dat er misschien een punt ‘verloren’ werd, kan Zwart Wit terug kijken op een zeer goede wedstrijd en trots zijn op haar prestatie. Over twee weken volgt een uitwedstrijd tegen directe concurrent Elko.