12e Wintertriatlon Twente in Enschede

Zaterdag 14 maart organiseert de Stichting Wintertriatlon Twente voor de 12e keer een groot opgezet en landelijk bekend sportevenement met naar schatting in totaal bijna 500 deelnemers. Gesport wordt in en om de IJsbaan Twente in Enschede. Wintertriatlon is een combinatiewedstrijd van lopen, fietsen en schaatsen en is ontstaan in 1989. Er zijn 8 verschillende nummers waardoor er voor iedereen van 8 tot 80 een passende combinatie te vinden, zowel individueel als in teamverband.

Bezoekers en supporters kunnen op het compacte parcours goed contact houden met de sporters, waardoor het een overzichtelijke en toegankelijke wedstrijd is. De eerste serie met Jeugd start om 10:30 uur met een SPRINT afstand. Het koningsnummer voor de lange afstand start om 13:00 uur voor een wedstrijd over 10 km hardlopen, 50 km fietsen en 20 km schaatsen.

 

 

Speciale aandacht is er voor de beginnende atleten, die zich zelfs kort voor de wedstrijd nog kunnen inschrijven voor bedragen die variëren van €14,– voor jeugddeelname tot €49,– voor de teams langeafstand.

 

Programma:

10:30 – Mini Jeugd 12 t/m 15 jr

10:35 – Mini starters

10:45 – Mini Jeugd tot 12 jaar

11:00 – Sprint Junioren 16 t/m 19 jaar

11:00 – Sprint 20 jaar en ouder

11:15 – Sprint estafette *)

11:30 – 1/4 afstand 20 jaar en ouder

12:15 – 1/4 afstand estafette *)

*) Toelichting team inschrijving estafette

De inschrijving is vernieuwd en voldoet nu aan de AVG richtlijn. Alle deelnemers moeten zich eerst gratis registreren bij de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) via een eigen account. Je wordt hier via onze site vanzelf naartoe geleid. Daarna kun je voor de Winter Triatlon Twente kiezen uit een evenementenlijst en de inschrijving en betaling afhandelen. #Teams schrijven eerst in via een hoofdpersoon die het totale inschrijfbedrag betaalt. Maar ondertussen kunnen de andere teamleden zelf een gratis NTB account aanmaken in geval ze dat nog niet hebben. Minimaal één week vóór de start van de Winter Triatlon Twente (maar wellicht eerder) krijgt de team hoofdpersoon een bericht dat de andere teamleden gekoppeld kunnen worden aan de inschrijving, en kan de naam van het team worden toegevoegd.

Foto’s: https://wtt.natuurlijkwild.nl/organisatie

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer