Pakt PH opnieuw drie punten van Enter Vooruit?

PH gaat zaterdag op bezoek bij Enter Vooruit. In de vorige ontmoeting wisten de mannen uit Almelo een 2-1 overwinning uit het vuur te slepen tegen een veel beter en sterker Enter Vooruit. PH gaat in Enter op jacht naar (weer) drie punten wat gezien de ranglijst een lastige opgave is. Maar de bal is en blijft rond, ze bleek ook de vorige ontmoeting.

Toen PH in het begin van de competitie Enter Vooruit trof was de conclusie na ruim 90 minuten voetballen vrij duidelijk: PH heeft zojuist drie punten gestolen tegen een absolute titelkandidaat. Na vijftien gespeeld competitie wedstrijden lijkt het er niet op dat Enter Vooruit nog kans maakt op de titel. In de afgelopen twee speelrondes troffen de mannen van trainer Peter Schulte mede titelkandidaten Hulzense Boys en WVF. Beide wedstrijden werden verloren waardoor dat achterstand op de nummer 2 Hulzense Boys zes punten bedraagt en koploper WVF acht punten voorsprong heeft.

Enter Vooruit staat na vijftien gespeelde wedstrijden alsnog op een keurige 3e plaats maar voelt het de ploegen onder zich dichterbij komen. De Enternaren wonnen zeven wedstrijden, speelden vier wedstrijden gelijk en verloren ook vier keer en hebben een doelsaldo van +9. In de 2e periode maakt Enter Vooruit nog kans op de overwinning aangezien de achterstand in de periode maar twee punten bedraagt. Voor Enter Vooruit staat er dus genoeg op het spel zaterdag.

Het seizoen van PH valt in één woord samen te vatten: wisselvallig. De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Hulzense Boys was daar weer het perfecte voorbeeld van. De eerste helft was PH de betere partij en kreeg Hulzense Boys geen grip op de wedstrijd. In de tien minuten na rust keek PH plots tegen 3-1 achterstand aan door onnodig de goals tegen te krijgen. Dit kwam PH niet meer te boven en verloor uiteindelijk met 4-2 waardoor het weer afzakte naar de 7e plaats op de ranglijst.

Met twintig behaalde punten uit vijftien gespeelde wedstrijden staat PH in de middenmoot en is het nog nergens zeker van. De verschillen in de 2e klasse H blijven klein. Het verschil met nummer drie Enter Vooruit bedraagt slechts vijf punten maar daarentegen is PH ook maar vijf punten verwijderd van degradatievoetbal. PH heeft de punten daarom hard nodig om zo snel mogelijk naar de ‘veilige’ grens van dertig punten te gaan.

De trainingsweek van PH was alles behalve optimaal te noemen als voorbereiding op de wedstrijd. Zowel de dinsdag als donderdag training werd met niet meer dan twaalf spelers afgerond vanwege blessuregevallen, avonddiensten, vakanties en andere verplichten van veel selectiespelers.

Trainer Bjorn Hodes heeft dit seizoen wel vaker gepuzzeld met de opstelling maar deze keer lijkt de puzzel een onmogelijke opdracht. Zaterdag ontbreken Rick Droste (blessure), Rick Olde Olthof (werken) en Lennart Mannes (vakantie) sowieso in de wedstrijdselectie. Daarnaast zijn Stefan Olde Olthof, Hugo Seckel, Jurre vd Hof en Arthur JR Provoost nog twijfelgevallen. De wedstrijd Enter Vooruit – PH wordt om 14;30 afgetrapt op Sportpark de Werf in Enter.