Fleringen gaat door en bindt ook VV Rood Zwart aan de zegekar

Afgelopen vrijdag speelde VC Fleringen de lastige uitwedstrijd bij VV Rood Zwart in Delden. Na de knappe 2-2 twee weken geleden thuis tegen SV Almelo was het voor Fleringen zaak om de goede vorm van de laatste weken door te trekken. Fleringen kan weer beschikken over een volledig fitte selectie. Flink wat te kiezen dus voor trainer/coach Hielke aan de Stegge. Desondanks speelde Fleringen met dezelfde opstelling als de thuiswedstrijd tegen SV Almelo. Dit betekende dus een plek voor Jasper Slaghekke in de voorhoede en Robin Heithuis vormde samen met Jeffrey Heithuis het centrale duo.

Het eerste kwartier was duidelijk voor de gastheer uit Delden. Fleringen leek er weer even in te moeten komen en had moeite met het opportunistische spel van de Deldenaren. Al na tien minuten kroop Fleringen door het oog van de naald toen de bal buiten het bereik van Maarten Oosterik tegen de paal vloog. Fleringen probeerde het vertrouwde combinatievoetbal te spelen maar had het lastig tegen Rood Zwart, dat met veel strijd en duelkracht Fleringen het voetballen moeilijk maakte. Na twintig minuten spelen leek er een kopkans voor Martijn Poppink te komen maar de aanvoerder werd onderuit gelopen in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag er geen penalty in.

Na een dik half uur spelen kwam Rood Zwart eigenlijk wel verdiend op voorsprong. Een lange bal door het centrum werd goed afgerond en dus werd Fleringen op een 1-0 achterstand gezet. Rood Zwart was in die fase de betere ploeg en Fleringen beperkte zich vooral tot counteren via de rappe en beweeglijke voorhoede. Vlak voor rust wist Fleringen de stand gelijk te trekken. Sjoerd Booijink speelde zichzelf mooi vrij door middel van een goede actie en de voorzet werd door Dries Koopman prima binnen geknikt. Ruststand: 1-1.

De tweede helft hanteerde Fleringen een andere tactiek. Dit wierp zijn vruchten af. Fleringen kreeg de grip terug en de tweede helft was het meeste balbezit voor Fleringen. Toch kwam Rood Zwart tegen de verhouding op voorsprong. Een afvallende bal vanuit een corner werd met een knappe volley achter Maarten Oosterik geschoten. Toch wist Fleringen weer snel de gelijkmaker te forceren. Dries Koopman, die de baas was op het middenveld en zich duidelijk wel goed voelde op Valentijnsdag, ging er vandoor over de rechterkant en trok de bal hard en laag voor waarna de verdediger van Rood Zwart de bal in eigen doel werkte.

Gijs Koopman kwam in de ploeg voor Robin Heithuis en was meteen belangrijk. Via een mooie aanval over meerdere schijven werd Gijs Koopman de diepte in gestuurd. Hij haalde de achterlijn en bediende met een mooie voorzet topschutter Bram Meen die raak schoot en hiermee alweer zijn 11e treffer van het seizoen aan tekende. Het was hierna pompen of verzuipen voor Rood Zwart. De Deldenaren probeerden met lange ballen de defensie van Fleringen te doorbreken. Alle ballen gingen echter richting de kopgrage kruin van Jeffrey Heithuis en werden door de goedspelende Fleringse verdediger weg gewerkt. Eigenlijk had Fleringen vanuit de ruimte die ontstond nog de 2-4 op het scorebord moeten zetten maar gescoord werd er niet meer. Eindstand: 2-3.

Een knappe overwinning voor Fleringen die hiermee de 4e plaats steviger in handen hebben.