Gemengde gevoelens bij zaalvoetballers Excelsior’31 na gelijkspel in Winsum

Enerzijds was er opluchting bij Excelsior’31 dat het vrijdagavond niet met een nederlaag huiswaarts keerde. Anderzijds, het was voetballend gezien beduidend beter dan Futsal Winsum, waardoor er voor de Rijssenaren meer in had gezeten. Maar terugkomen van een 7-4 achterstand en 15 seconden voor tijd de gelijkmaker (7-7) maken, zorgt er voor dat het niet met een enorme kater het weekend in gaat.

Excelsior’31 moest het doen zonder doelman Gerjan Bakker, Henk Lankamp en Gert-Jan Schultink. Laatstgenoemde was op de wedstrijddag zelf helaas niet fit genoeg bevonden om te spelen. Aangezien keeper Willard ter Stal ook nog steeds in de lappenmand zit, mocht Lennart Krijgsman voor de tweede maal dit seizoen plaats nemen onder de lat.

Voor rust een rommelige wedstrijd, waarin Excelsior’31 eigenlijk continue achter de feiten aan loopt. Voetballend gezien is het de betere ploeg, maar in de omschakeling krijgt het kinderlijk eenvoudig doelpunten tegen. Excelsior’31 staat halverwege de eerste helft met 4-2 achter. Jayden Sapulete schiet vervolgens een bal in de winkelhaak en Excelsior’31 lijkt de wedstrijd te gaan kantelen. Maar de thuisploeg loopt uit naar 6-3. Aan de 6-3 ging overigens een overtreding op Nikzad Mahbobi aan vooraf, maar dit werd door de arbitrage weggewuifd. De arbitrage maakte er overigens, net als beide teams, ook een rommeltje van. De heren van dienst leken uitbetaalt te worden aan de hand van het aantal gele kaarten. Zowel de thuis- als uitploeg kregen gele kaarten voorgeschoteld die nergens op sloegen. Kort voor rust verkleind Jan Borghuis de stand naar 6-4.

Ondanks de achterstand is er bij Excelsior’31 geloof in een goede afloop. Maar kort na rust lijkt het weer mis te gaan voor de Rijssenaren en staat het uit het niets 7-4. Hierna laat Excelsior’31 zien wat het in haar mars heeft. Eerst is het Lucas Aydin die met een snoeiharde punter de 7-5 tegen de touwen schiet. En met nog twaalf minuten te spelen maakt Farhad Mahbobi de aansluitingstreffer (7-6). De thuisploeg staat niet veel later op vijf cumulatieve fouten, wat bij iedere overtreding van de thuisploeg een 10-meter-trap betekent voor Excelsior’31.

Futsal Winsum graaft zich in en het is wachten op de gelijkmaker. Na uitgespeelde aanvallen schieten zowel Lucas Aydin als Jayden Sapulete voor een leeg doel hoog over. Excelsior’31 beloont zich niet en de tijd tikt langzaam weg. De Rijssenaren moeten steeds meer risico nemen om er in ieder geval nog een gelijkspel uit te slepen. Het regent kansen voor Excelsior’31, maar in de counter is Futsal Winsum ook nog tweemaal gevaarlijk. Uiteindelijk valt voor Excelsior’31 de verdiende gelijkmaker. Met zijn derde treffer van de avond bepaalt Lucas Aydin vijftien seconden voor tijd de eindstand op 7-7.

Newsoutside Sportverlichting