Borhave sleept overwinning uit het vuur en prolongeert eredivisiestatus

Zaterdagavond was de laatste speeldag in de reguliere competitie van de eredivisie in het dameshandbal. Alle wedstrijden hadden een gelijk aanvangstijdstip (20.00 uur). Borhave mocht thuis aantreden tegen nummer 4 uit de ranglijst, Quintus uit Kwintsheul, een ploeg waar de Bornse damesploeg in de eredivisie nog nooit een punt van had bemachtigd. Omdat de nummers zes tot en met negen een gelijk aantal punten had, en de nummer vijf slechts twee punten meer, stond er vanavond veel op het spel. De nummer 5, 6, 8 en 9 speelden tegen elkaar.

De posities vijf tot en met negen in de eindrangschikking waren reëel. De Bornse damesploeg móest winnen om een kans te maken op plaats vijf of zes en daarmee een plaats in de play-off’s om het kampioenschap. Bijkomende “buit” is de prolongatie van het eredivisieschap. Zeker met het aanstaande vijftigjarig jubileum van de vereniging op 16 maart was dat een zéér gewenste uitkomst.

Borhave startte goed en nam in de eerste vijfminuten een voorsprong. De Zuid-Hollandse gasten bleven echter kort volgen. Na ruim 22 minuten was de stand weer gelijk (12-12) en uiteindelijk was het Quintus dat met een voorsprong de rust in ging (14-15).

In de tweede helft was de thuisploeg lang niet in staat de stand weer in balans te brengen, pas met nog tien minuten speeltijd te gaan kwam er weer een gelijke stand op het scorebord (20-20) De Tukkers wisten direct door te stomen naar een voorsprong, nog één keer sloot Quintus aan (22-22) maar Borhave rook de buit en wist de voorsprong te behoeden tot aan het slotsignaal.

De eindstand was 26-23. Nadat alle resultaten duidelijk werden bleek Borhave met dit resultaat de fel begeerde zesde plaats in de competitie. Dus geplaatst voor de play-offs eerst tegen VZV uit ‘t’Veld, de nummer 3. Continuering van de eredivisiestatus is nu een feit.

Actie foto’s: R.Weghs