DOS’37 in en tegen Nunspeet opnieuw naar winst

In en tegen Nunspeet noteerde DOS’37 de derde zege op rij en bleef dus in 2020 nog ongeslagen. Lars Kikkert was, net als tegen WHC, de matchwinner door de beslissende treffer binnen te koppen: 1-2. In een zeer matige wedstrijd waren goede kansen in de eerste helft schaars. Beide teams speelden voorzichtig om maar geen doelpunt te moeten incasseren. Daarom was het des te opvallender, dat het eerste moment in dit duel voor arbiter Tyler was. Na zes minuten raakte hij geblesseerd aan zijn enkel, maar kon gelukkig toch het duel afmaken. Acht minuten later kregen de gasten eindelijk een mogelijkheid.

Menno Kamphuis legde de bal terug op Ronald te Morsche, die zijn inzet geblokt zag worden door de Nunspeter verdediging. De thuisploeg creëerde enkele kansjes via Peter Huijgen, die onbenut bleven. De beste kans was toch voor Kamphuis. Hij werd de diepte ingestuurd door Nick Wennink, maar was net iets te laat om doelman Sean Post te verschalken. Marco Post verzuimde namens de gastheren zijn mogelijkheid te verzilveren. Daarmee werd het bij rust 0-0.

Nunspeet kwam in de tweede helft beter uit de startblokken. Lars van Wetering, Job Hoogedoorn en opnieuw Peter Huijgen wisten geen gebruik te maken van hun pogingen. Vervolgens was het de beurt aan DOS’37. Nadat Menno Kamphuis nog eerst de lat raakte, viel kort daarop de voorsprong voor zijn team. Sten Middelkamp draaide met een fantastisch afstandsschot de bal in de kruising: 0-1. De Vriezenveners konden er maar vier minuten van genieten. De gelijkmaker kwam uit een schitterend genomen vrije trap van Lars van Wetering, waardoor doelman Patrick Nitert kansloos bleef.

Het spel van beide ploegen werd daarna minder. Maar een hoekschop in de slotfase leidde de winst voor DOS’37 in. Nick Wennink bereikte Menno Kamphuis, die de bal precies op het hoofd van Lars Kikkert bezorgde. De laatste maakt daar dankbaar gebruik van en besliste het matige duel in het voordeel van het team van trainer Durmuşoğlu: 1-2. Het was zijn derde treffer in drie duels op rij.

Foto’s: Jeroen Tempert

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer