Lucas van Foreest verdedigt titel met verve

Als schaken oorlog was dan kon men spreken van een invasie van Oosterburen afgelopen zaterdag in Zalencentrum Mulder. De sterke Duitse delegatie probeerde tevergeefs om de opmars van het Nederlandse jeugdtalent een halt toe te roepen. In de traditioneel sterk bezette hoofdgroep, voor de helft bestaande uit Duitsers, ontstond een boeiende strijd. De wereldkampioen snelschaken bij de junioren, Nederlands 18- jarige Grootmeester Lucas van Foreest, bleek echter onverslaanbaar. Voormalig toernooi winnaars Hing Ting Lai uit Amsterdammer en Ilja Schneider uit Hannover bezetten de overige ereplekken.

De 47e editie van het Qonnected schaaktoernooi telde achtennegentig deelnemers, waaronder tien vrouwen. Het ruime deelnemersveld bewijst dat de aantrekkingskracht van de snelschaak variant van dit eeuwenoude spel sterker voelbaar is dan ooit te voren. Ook deze 2020 editie stond weer bol van emotie, bizarre ontknopingen en onbedoelde stukoffers.

Hardenbergers in de prijzen: Groep 3, 2e plek, Caroline Slingerland. Groep 7, 2e plek, Arie Spuij. 3e plek, Henk Brons. Groep 8, 2e plek, Steven van de Mheen. 3e plek, Bernard van Lenthe. Groep 9, 2e plek, Albert Waterink. Groep 10, 1e plek, Jasper Hamhuis. 2e plek Ethan Waterink. Groep 11, 2e plek Han Rook. Groep 12, 1e plek Bart Veurink.

Foto: Gerrit Brokelman. vlnr Hing Ting Lai, Lucas van Foreest, Ilja Schneider.

Voor volledige uitslag https://sv-hardenberg.nl/contact/uitslag-kruistabel2019

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer