SVZW verliest in de slotfase van DFS

De nummers 1 en 2 tegen elkaar op sportpark Het Lageveld in Wierden moest wel een spektakelstuk worden gezien de belangen die op het spel stonden. Beide ploegen lieten vanaf minuut een zien dat er gewonnen moest worden. In de 5e minuut was de eerste kans voor DFS speler Fatih Ilkhan, keeper Julian Bakker was alert. De eerste corner was voor SVZW in de 12e minuut, gescoord werd er niet. In de 19e minuut bereikte de voorzet van Yessin Maskoul net niet het hoofd van Frank Smit om de 1-0 binnen te koppen. De vrije trap van Bas ter Hogt in de 37e minuut verdween ruim naast het DFS doel, maar een minuut later was het wel raak na een prachtige aanval van de thuisploeg die door Bas ter Hogt onhoudbaar in de touwen werd gejaagd, 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Die vreugde leek van korte duur te zijn, want in de 39e minuut kopte Remy Raterink bijna de gelijkmaker binnen maar Julian Bakker redde opnieuw fenomenaal. SVZW bleef goed partij geven, zat constant kort op de bal en toonde vechtlust met dit elftal, dat zo geschonden was door o.a. de vele blessures. De thee werd met een 1-0 ruststand opgezocht.

Het tweede bedrijf begon met twee ongewijzigde elftallen en dezelfde vechtlust. DFS had nu de wind mee en dus probeerde Furkan Alakmak het in de 52e minuut van ver, zijn poging belandde op het dak van het Wierdense doel. Bas ter Hogt schoot vier minuten later recht in de handen van Jordy van de Kracht en DFS begon steeds meer aan te dringen op jacht naar de gelijkmaker. De eerste kaarten volgden in de 64e minuut, netjes verdeeld over beide partijen: Bas Woesthuis namens de thuisclub en Fatih Ilkhan namens de opponent. Vlak daarop haalde Furkan Alakmak verwoestend uit, Julian Bakker had geen antwoord op deze gelijkmaker in de 65e minuut.

De Zwaluwen lieten zich hierdoor niet afschrikken, wat heet nog geen minuut later scoorde Bas ter Hogt zijn tweede goal na prima aangeven door Yessin Maskoul: 2-1 in de 66e minuut. Frank Smit had even later de genadeklap kunnen uitdelen, zijn inzet ging rakelings naast ten koste van een corner voor de thuisploeg. Fatik Ilkhan stond in de 70e minuut plots vrij voor doel, zijn kopbal ging over in plaats van in het netje, de gastheren kwamen daar goed weg. In de 75e minuut dubbele wissel aan DFS zijde: trainer Arno Arts bracht Sven Bos en Zefanho Kiriwenno voor Arjan Goorman en Lorenzo Davids, de bedoeling was duidelijk. Vlak na die wissel ontving Bas ter Hogt een domme gele kaart en kroop SVZW door het oog van de naald toen Furkan Alakmak dichtbij de gelijkmaker was.

Het slotoffensief was duidelijk begonnen, Juian Bakker demonstreerde zijn vorm nog maar weer eens in de 79e minuut door de kopbal van Remy Raterink op onnavolgbare wijze tot corner te verwerken. In de 87ste minuut mocht DFS een vrije trap nemen en Furkan Alakmak tekende hieruit voor de gelijkmaker: 2-2. Maar de gifbeker moest tot op de bodem leeg, want in de 90e minuut deelde DFS de genadeklap uit door de 2-3 te scoren, invaller Zefanho Kiriwenno was het goudhaantje. Een enorme domper voor de thuisploeg natuurlijk, die gevochten had als leeuwen en nu met lege handen stonden, een ware desillusie en een sneu verlies.

Foto’s: Mieke Steenbergen