Zuur verlies TVC’28 in subtopper bij Rohda Raalte

TVC’28, het team van Michiel Mensink, wist de wedstrijd tegen Rohda, de twee subtoppers, niet naar zijn hand te zetten. Om 14:00 werd er afgetrapt op Sportpark Tijenraan. TVC ’28 was niet wakker en begon slordig aan de wedstrijd. Rohda dicteerde hierdoor de wedstrijd. In minuut 8 wisten de geel-roden het net al te vinden, maar deze werd afgekeurd door buitenspel. Hierna moest doelman Hesselink nog reddend optreden op een schot van Rohda.

Foto archief: sportfoto-oost

In de 21ste minuut kreeg TVC ’28 een hoekschop waaruit Stopel binnen kon koppen: 0-1. Een doelpunt dat totaal uit het niets viel. Rohda had even nodig om deze tegenslag te verwerken waardoor TVC’28 beter in de wedstrijd kwam. Ook van TVC’28 werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Vlak hierna kreeg Rohda Raalte een hoekschop en deze werd binnengekopt: 1-1. Met deze stand werden ook de kleedkamers opgezocht voor de rust.

Vijf minuten na de rust had TVC ’28 al twee of drie keer kunnen scoren. Driemaal kwam Daan Geerts oog in oog met de doelman van Rohda; zijn eerste inzet werd recht op de keeper geschoten en de tweede kans, die mogelijk nog groter was, werd verzuimd, door te proberen de keeper te omspelen, in plaats van te schieten. Vlak hierna ontsnapte Geerts nogmaals aan de verdediging van Rohda en werd ogenschijnlijk binnen de zestien naar de grond gewerkt. De scheidsrechter interpreteerde dit echter als een schwalbe en gaf een gele kaart.

Na deze wapenfeiten rechtte Rohda de rug en werd steeds gevaarlijker richting het doel van TVC ’28. Ook TVC’28 probeerde uit alle macht in de tegengestelde richting te spelen, maar de strijd op het middenveld was een harde, waarbij beide teams slordig waren in de passing. Toch was het Rohda dat een licht overwicht wist te creëren. In de 72ste minuut kwam TVC’28 goed weg doordat de bal op de paal belandde na een aanval over links. Het ging tien minuten later toch mis: de bal werd met het hoofd klaargelegd voor een Rohda-speler, die vrij binnen kon koppen, 2-1. TVC’28 wist dit niet recht te zetten, waardoor 2-1 de eindstand werd. Een zure appel om in te bijten, omdat TVC ’28 graag de weg omhoog in de subtop had ingeslagen.

Komende dinsdag speelt TVC ’28 in de Districtsbeker in en tegen vv Hellendoorn. Om 20:00 wordt er afgetrapt. De volgende competitiewedstrijd zal de derby tegen STEVO zijn op zondag 1 maart. Om 14:00 wordt er afgetrapt op Sportpark ‘De Grote Moat’.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer