Atleet Jermaine Kleine uitgenodigd voor Oranje U17

Afgelopen weekend heeft Jermaine Kleine van AC Tion/RTC Oost een uitnodiging gekregen om uit te komen voor Nederland op de onderdelen verspringen en de 200 meter sprint in België voor atleten onder de 17 jaar. Op U18 NK(2003/2004) in Apeldoorn veroverde Jermaine een 6e plaats op verspringen(1e 2004) en een 4e plaats op de 200 meter(2e van 2004). Op de 200 meter  vestigde hij ook en passant een  clubrecord 23.14 seconden. Dit oude record dateert van 10 februari 1990 en staat op naam van G. Linssen met een tijd van 23,83 seconden.

Op alle onderdelen van dat weekend konden atleten(2004) zich plaatsen voor het U17 toernooi in België  mits ze bij de eerst 2 zouden eindigen.  De deelnemers komen uit Nord Rhein Westfalen  (Duitsland)en uit het Belgische Wallonië en Vlaanderen. Dit zal voor Kleine een mooie afsluiting zijn van zijn  indoorseizoen.

Dat het wel goed zit bij AC Tion/RTC Oost bewijzen weer deze prestaties van  het Technische team van Marcel Dost die de wind nu wel in het zeilen heeft. Onder aanvoering  van Marleen Baas meisjes Junioren(Nederlands Kampioen Meerkamp B Junioren) en Jermaine Kleine jongens junioren heeft AC Tion een mooie koers uit gezet naar een mooi outdoor seizoen.

Foto’s:  Raymond Kleine van Gelden

Newsoutside Sportverlichting