Heren Het Ravijn winnen in Zaandam

Zaterdag waren de waterpoloheren in Zaandam heer en meester over het mannenteam van ZV De Zaan. In zwembad “De Slag”, was Het Ravijn zoals vermeld met een overwinning van 12-19 een maatje te groot voor de nummer drie op de ranglijst. Aanvoerder Lars Gottemaker sprak in de nabeschouwing van de wedstrijd over een echte teamprestatie.

Lars: “We speelden vanuit een zeer goede verdediging. Kwamen onze afspraken na en hebben als team hard voor elkaar gewerkt. Daardoor zag je dat ook de jongere spelers goed konden mee draaien. Drie periodes lang stond het heel goed. De laatste periode zag je door vermoeidheid dat er gaten vielen, maar gelukkig bleven we zelf wel de kansen afmaken”. “Een goede teamprestatie”. Goalgetter Bas ter Brake (foto) wist in deze wedstrijd zijn doelgemiddelde weer op te krikken. Hij werd topscoorder met 7 doelpunten.

Door deze overwinning werd de vierde plek nog meer een zekerheid voor de Nijverdallers. Sterker nog: men kan vol vertrouwen naar boven kijken, en met de Zaan de strijd voor plek drie aangaan. Deze zou zaterdag wel eens gehaald kunnen worden. Dan vindt in Het Ravijn de altijd spannende streekderby tussen de Ravijnheren en het Borculose Schuurman BZC plaats. Deze wedstrijd staat gepland op prime-time en wel om 19:45 uur.

In het voorprogramma speelt ook dames 1 een thuiswedstrijd: om 17:00 uur gaan zij te water tegen de waterpolodames van ZV De Zaan. Een mooi Nijverdals waterpoloprogramma. U bent van harte welkom om te kijken naar waterpolo op topniveau.

Statistieken: Periodestanden: 2-3, 1-3, 2-5 en 7-8)
Doelpunten ZV De Zaan: Angelo Corver 5x, Phill Brantjes 2x, Thomas Lucas 2x, Dean de Ruiter 2x, Robert Bosma 1x.
Doelpunten Het Ravijn: Bas ter Brake 7x, Sander Veltkamp 5x, Emiel Wouters 3x, Bram van Leuteren 1x, Lars Gottemaker 1x, Bas Jan Dijkink 1x, Finn Kuipers 1x.

Foto: Wim Beunk

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer