SVZW opnieuw naar GA Kampen, nu voor de beker

Zaterdag 26 november jl. ging SVZW voor de competitie op bezoek bij Go Ahead Kampen. Zaterdag 22 februari a.s. gaat de SVZW bus weer naar Go Ahead, nu voor de wedstrijd in 4e bekerronde. Go Ahead en SVZW zijn geen onbekenden voor elkaar. Zoals gezegd komen beide ploegen uit in de 1e klasse D van het zaterdag voetbal. Daarin heeft Go Ahead het moeilijk. Na de wedstrijden van afgelopen zaterdag staan de gastheren nu op de 10e plaats. Blijft dat zo dan speelt Go Ahead volgend seizoen ook in de 1e klasse. De competitie is daarom enorm belangrijk voor de thuisclub. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze deze bekerwedstrijd niet serieus zullen benaderen.

Ook Go Ahead wil graag door naar de achtste finale van de districtsbeker Oost. Ze zullen deze week vast nog wel eens de wedstrijd van 26 november in hun gedachten oproepen. De wedstrijd eindigde toen in 2-2. Een terechte uitslag, want Go Ahead en SVZW waren toen gelijkwaardig aan elkaar. Zaterdag jl. speelde Go Ahead met 1-1 gelijk tegen hekkensluiter KHC. Het lukt Go Ahead maar niet om meer afstand van de onderste ploegen te nemen.

SVZW verloor afgelopen zaterdag met 2-3 van koploper DFS, na een enerverende pot voetbal. SVZW stond heel lang op voorsprong, maar het lukte op het laatst net niet om de overwinning over de streep te trekken. De teleurstelling was groot bij de spelers en supporters. Soms zit het mee, zoals op 8 februari bij de 2-3 winst in Barneveld, en soms zit het tegen. De competitie is nog lang, maar DFS is een sterke ploeg, en het lijkt erop dat zij de voorsprong in punten niet meer gaan verspelen.

Voor SVZW is nu zaak om deze week de scherven bij elkaar te rapen, en dan gaan voor een plaats in achtste finale van de beker. Want het zou mooi zijn om ook ver te komen in de beker. Het is even afwachten hoeveel spelers er zaterdag beschikbaar zijn, want de selectie telt op dit moment wel wat blessure gevallen. Go Ahead Kampen en SVZW weten een ding wel zeker, de winnaar van deze wedstrijd speelt in de achtste finale thuis tegen de winnaar van ATC ’65 (za) tegen RKZVC. De bekerwedstrijd op sportpark “Sportpark Middenwetering” begint om 15:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer