Apollo 8 start sterk in kampioenspoule met winst op VC Sneek

De dames van Apollo 8 zijn de strijd om het landskampioenschap overtuigend begonnen. Op carnavalszaterdag was het team van Thijs en Bart Oosting met 0-3 te sterk voor VC Sneek. Apollo 8 wist in de reguliere competitie een mooie derde positie te behalen. Hiermee plaatste het team zich voor de kampioenspoule. Samen met vijf andere teams spelen ze tien wedstrijden in een kleine competitie. De twee beste teams gaan in een best-of-five competitie spelen om de landstitel. Door een derde positie op de ranglijst start het team met drie bonuspunten in de kampioenspoule.

Zaterdag 22 februari begon de Bornse formatie met een uitwedstrijd tegen VC Sneek, de nummer vier van de reguliere competitie. Apollo 8 speelde een sterke wedstrijd en won met duidelijke cijfers (17-25, 24-26 en 15-25) van de thuisploeg.

‘We hebben als team een goede wedstrijd neergezet’, vertelt Florien Reesink. ‘Door veel servedruk te leveren en een goede passlijn waren de eerste en derde set overtuigend voor ons. In de tweede set kregen we twee setpoints tegen, maar wisten we dit knap om te draaien. Deze winst geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden in de kampioenspoule”.

“We wisten dat we de kampioenspoule begonnen met een lastige uitwedstrijd en dat we daardoor scherp moesten beginnen’, zegt trainer Bart Oosting. ‘Met veel servedruk en een stabiele passlijn werd de basis gelegd voor de overwinning. In de tweede set geven we een ruime voorsprong uit handen waardoor VC Sneek twee setpoints kreeg. De wisselspeelsters speelden een belangrijke rol en brachten extra energie in het veld. Door hard te werken en extra risico te nemen in de serve draaien we het volledig om en winnen we de set met 24-26. Onze tegenstander kwam die teleurstelling niet meer te boven. In de derde set pakken we direct een grote voorsprong en winnen de eerste wedstrijd in de kampioenspoule. Een mooie start en een knappe teamprestatie’.

Zaterdag 29 februari eerste thuiswedstrijd
Zaterdag 29 februari speelt Apollo 8 een thuiswedstrijd tegen de huidige landskampioen Sliedrecht Sport. We nodigen iedereen van harte uit om de wedstrijd te komen kijken. Het eerste fluitsignaal klinkt om 20.00 uur in sporthal De Veste.

Foto’s: Rudy van ’t Rood