Heren Het Ravijn pakken zes punten; dames verliezen topper van De Zaan

Het waterpoloweekend voor de hoofdmachten van Het Ravijn was er dit weekend een met twee gezichten. De Eredivisie heren maakten er een 6 punten weekend van met als absoluut hoogtepunt de streekderby tegen Schuurman BZC. Voor een volle tribune werd het 12-8 voor de thuisploeg. De Ravijndames verloren de wedstrijd tegen ZV De Zaan met 7-9.

Al zag de wedstrijd er volgens Jan Mensink wel goed uit. Het probleem lag hem in de aanval volgens de Nijverdaller. De ploeg was niet scherp genoeg in de afronding. Werk dus voor de Nijverdalse hoofdmacht die haar toppositie in ieder geval voor een week moeten afstaan aan de Zaanse bezoekers. Wel zijn zowel De Zaan als dames 1 al zeker van de play-offs in de strijd om het kampioenschap van Nederland.

Het 7-9 verlies van de ploeg zal deze week nog wel even doordreunen. Mensink: “Op zich zijn we best tevreden over het vertoonde spel. Met name verdedigend zag het er goed uit.  De gemaakte afspraken werden goed uitgevoerd. De problemen lagen met name in de aanval.  We creëerden veel kansen, maar waren alleen niet scherp in de afronding”. Hij besluit: “Als je in topwedstrijden maar 7 goals maakt is dat onvoldoende om dit niveau wedstrijden te winnen”.

Voor de heren van Ron Loos scheen de zon het afgelopen weekend. Met name zaterdagavond keerden ouderwetse tijden terug in het Nijverdalse bad . Een tot de nok gevulde tribune met waterpololiefhebbers zag een wedstrijd tussen twee streekgenoten, die hen lieten smullen. Het duel tussen Heren 1 en Schuurman BZC eindigde in een 12-8 overwinning voor de thuisploeg. De Nijverdallers deden een dag later in Rotterdam het kunstje nog een keer . Tegen SVH werd het 14-23 voor Het Ravijn.

Aanvoerder Lars Gottemaker was over de wedstrijd van zaterdag lyrisch: Gottemaker:” We waren conditioneel sterker dan Borculo. De 2e helft kwam BZC moeilijk tot aanvallen omdat wij als team de juiste mensen onder druk wisten te zetten en Brent Hofmeijer een goeie pot lag te keepen. Daardoor zat het verdedigend goed dicht en dat was de basis voor een goeie wedstrijd en de overwinning. Iedereen was erg gebrand om deze streekderby te winnen. Dat voelde je en dat gaf ons energie om dat beetje extra voor het team te brengen”.

Zaterdag 29 februari reizen de heren naar Gouda, waar in het Groenhovenbad de heren van Widex/GZC-Donk de tegenstander is. De wedstrijd staat voor 19:20 uur in de agenda. De waterpolodames mogen ook zaterdagavond thuis een competitiewedstrijd spelen. Om 18:20 uur is het Utrechtse UZSC te gast.

Statistieken Heren:

Het Ravijn-Schuurman BZC: 12-8
Periodestanden: 4-3, 4-2, 0-1 en 4-2.
Doelpunten Het Ravijn: Bas ter Brake 3x, Sander Veltkamp 3x, Emiel Wouters 2x, Yoran Loos 2x, Bas Jan Dijkink 1x, Lars Gottemaker 1x.
Doelpunten Schuurman BZC: Dynand Muller 2x, Jan Willem Slaghuis 2x Aleksander Mitrovic 1x, Jeroen Rouwenhorst 1x, Mika Smelt 1x, Filip Kljajevic 1x.

SVH-Het Ravijn: 14-23
Periodestanden: 1-7, 5-2, 4-7 en 4-7).
Doelpunten SVH: Milos Filipovic 4x, Yannick van den Burg 3x, Darko Jovanovic 2x, Yorick ter Heegde 2x, Cas Westerwoudt 2x, Frank Bot 1x.
Doelpunten Het Ravijn: Lars Gottemaker 5x, Emiel Wouters 4x, Bas ter Brake 4x, Sander Veltkamp 4x, Yoran Loos 2x, Sam Stertefeld 2x, Bas Jan Dijkink 2x.

Dames:

Het Ravijn 1-ZV De Zaan 1: 7-9.
Periodestanden: 1-1, 2-3, 2-3 en 2-2.
Doelpunten Het Ravijn Lieke Schokker (Klaassen) 2x, Charlotte Mensink 1x, Nienke Bouwmeester 1x, Margreet ter Schure 1x, Yasemin Smit 1x, Lot Stertefeld 1x.
Doelpunten ZV De Zaan:
Lieke Rogge 3x, Yara Galjė 3x, Blom van de Velde 1x, Lisanne Soffner 1x, Maxine Schaap 1x.

Foto’s: Wim Beunk

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer