17e Gemeentelijke Voetbalquiz op 3 april in De Voltreffer

Vrijdag 3 april 2020 zal voor de 17e keer de Gemeentelijke Voetbalquiz georganiseerd worden. Net als tijdens de voorgaande 16 edities is de organisatie in handen van MVV’29. Locatie? Ook net als voorheen: Sportkantine De Voltreffer in Harbrinkhoek. De organisatie hoopt er ook dit keer weer een speciale avond van te maken, waar ook voor het publiek weer iets te winnen valt.

‘Wat goed is, moet je goed houden’, is een bekend gezegde. Toch proberen Rob Reinerink, Björn Weiss en Jari Wesselink, de organisatie van de Gemeentelijke Voetbalquiz, ieder jaar te vernieuwen. Zo ook dit jaar weer. De video’s die de vragen inleiden zijn al een aantal jaren van toepassing en keren ook dit jaar terug.

Vernieuwing of niet, aan tradities wordt niet getornd. Ook dit jaar start de quiz met een ronde waarin de voetbalkennis van de voorzitters van de 9 verenigingen uit de Gemeente Tubbergen getest wordt. Voor de rest kan de organisatie nog niet teveel los laten over het programma van de avond. “De voorbereidingen zijn in volle gang en we zijn aan het kijken hoe we de avond zo attractief mogelijk in kunnen delen, waardoor het net als de afgelopen twee jaren tot diep in de finale spannend zal zijn wie er met de overwinning van door gaat”, aldus de organisatie.

De Tukkers uit Albergen ging vorig jaar met de beker naar huis, het jaar daarvoor wist organiserend vereniging MVV’29 voor het eerst in de geschiedenis beslag te leggen op de titel. De vraag is: wie wordt de winnaar van 2020? Weet De Tukkers de titel te prolongeren? Is sv Vasse – net als bijna ieder jaar – opnieuw een grote kanshebber? Gaat MVV’29 voor de tweede titelwinst ooit? Of staat een ander team op? Hoe dan ook, alle 9 verenigingen uit de gemeente Tubbergen zullen er alles aan doen om uitgeroepen te worden tot winnaar.

 

De Gemeentelijke Voetbalquiz zorgt jaarlijks voor een bomvolle kantine en daar hoopt de organisatie ook dit jaar weer op. Ook het publiek kan namelijk deelnemen aan de prestigieuze Skier Wöske publieksronde: ‘Viltje omhoog, viltje omlaag’. Hiermee kan ook het publiek in de prijzen vallen. De quiz start om 20.15 uur en zal omstreeks 22.30 uur afgelopen zijn, waarna er nog ruimte is voor een hapje en een drankje.

Foto’s archief: @ MVV’29 en Ben Haarhuis/Op en rond de Essen

Newsoutside Sportverlichting