Sportlust Vroomshoop wint met ruime cijfers oefenwedstrijd van SVV’56

Vanwege het vrije weekend i.v.m. de carnaval het afgelopen weekend en het naderende vrije weekend i.v.m. een inhaalprogramma waarin Sportlust Vroomshoop niet hoeft te spelen, heeft het afgelopen donderdag een oefenwedstrijd gespeeld tegen zaterdag 4e-klasser SVV’56 uit Sibculo. Vanwege enkele blessuregevallen bood dit de kans aan jongens die de laatste tijd wat minder aan spelen waren gekomen om ook weer eens minuten te maken.

Vanaf de 1e minuut was het Sportlust dat de bal had en de bal ook gemakkelijk rond liet gaan. Het duurde dan ook niet heel lang voordat de 1e goal was gemaakt. Dennis Jozic (foto) werd fraai vrij gespeeld over rechts via een mooie crossbal van Coen Kleinheerenbrink. Dennis hield vervolgens het overzicht door de voor de keeper vrijstaande Tim Spoor aan te spelen, die vervolgens de 0-1 binnen kon schieten. In de fase die hierop volgde was het wederom Sportlust dat de bal veelvuldig had en opzoek ging naar de verdubbeling van de score. Deze kwam er uiteindelijk ook halverwege de 1e helft.

Thomas Spoor zette een goede actie in aan de rechterkant van het strafschopgebied en wist de voor de goal gekomen Timo ter Braak te bereiken die hier wel raad mee wist; 0-2. Vlak daarvoor was een treffer van Dennis Jozic nog afgekeurd na vermeend buitenspel. Niet veel later werd de score op 0-3 gebracht. Tim wist Dennis diep te sturen die 1 op 1 met de keeper niet faalde en de bal beheerst afrondde. Vlak voor rust wist SVV’56 door onoplettendheid achterin toch nog iets terug te doen, waardoor er gerust werd met een 1-3 voorsprong voor Sportlust.

In de 2e helft kwamen Stijn Bruins en Gijs Kleinheerenbrink in het veld, tevens mocht de jonge doelman Lars Hutten zijn debuut maken in het 1e elftal van Sportlust. De 2e helft was voetballend gezien beduidend minder van de kant van Sportlust. De bal ging minder snel rond, er was te weinig beweging in de ploeg en bovendien was de passing niet altijd even nauwkeuring. Toch werd de score nog wat verder uitgebouwd.

Halverwege de 2e helft wist Dennis de bal van randje zestien fraai in de verre hoek te schieten waardoor de 1-4 stand op het scorebord kwam. Niet veel later was Dennis wederom trefzeker door de 1-5 binnen te schuiven, ditmaal op aangeven van Dinand Hankamp. Hiermee werd de wedstrijd uiteindelijk afgesloten met een 1-5 overwinning. Een uitslag die zeker hoger had kunnen uitvallen. Zo had o.a. Tim nog een tweetal goede kansen, waarvan er een op de lat belandde. Al met al een nuttige oefenwedstrijd, ter voorbereiding op de belangrijke hervatting van de competitie, 8 maart uit bij vv Oldenzaal.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer