AC Tion/RTC Oost atleten presteren goed op het NK Indoor

Op kracht en souplesse is Marleen Baas als 1e jaars B juniore van AC Tion/RTC Oost te Enschede Nederlands kampioene geworden op de meerkamp U 18  in Apeldoorn in het Omnisport. Marleen was bij voorbaat de grote favoriete doordat ze vorig jaar de 2e plaats behaalde als C2 juniore op het  B Junioren NK  U 18 Meerkamp 2019. Deze atlete laat zien dat ze mentaal erg sterk is. Ze is rustig gebleven en heeft en passant het Club/Twents record op de Meerkamp er  bij gepakt met een puntentotaal van 3804 punten.

In het kielzog van Marleen heeft 1e  jaars B junior Jermaine Kleine AC Tion/RTC Oost ook een prima resultaat neergezet op het NK Meerkamp U 18. Jermaine is 6e geworden  met een meerkamp punten totaal 4521 een nieuw Twents/Club  record. Ook de 60 meter horden is een Twents/Club record met 8.27 seconden en een persoonlijk record op verspringen 6.47 meter en de 1000 meter 2.57.06 sec. Dit  resultaat op de horden zorgt er voor dat voorlopig Jermaine nr.1 staat wat betreft geboorte jaar 2004 op de horden en dit geldt ook voor het Meerkamp resultaat, waarmee meteen de toon is gezet voor het komende jaar 2021 U 18 meerkamp en er een extra druk is gelegd op Jermaine zijn schouders.

Bij de Nederlandse Kampioenschappen atletiek voor masters in Apeldoorn heeft AC TION atleet Wan Bakx in twee nationale titels in de wacht gesleept. Afgelopen zaterdag bleek hij verreweg de snelste op de 60 meter horden in de categorie mannen van 55-59 jaar. Zijn tijd van 9.02s was een verbetering van het Nederlands Record en dat zou in 2019 goed zijn geweest voor de beste wereld seizoenprestatie.

Bij het verspringen was zijn 5.54 meter ook ruim voldoende voor de winst. De nummer 2 sprong namelijk een meter minder ver. Op beide onderdelen was Wan ook nog eens beter dan zijn jongere collega’s in de 50+ categorie.

 

 

Bij dezelfde kampioenschappen behaalde Paul Boer een zilveren medaille bij de Mannen 70-74 op de 60 meter horden. Tot en met de 3de horde ging hij duidelijk aan kop maar werd op de laatste meters nipt verslagen (0.02s). Dat de 60 meter horden niet altijd tot succes leiden, merkte Vincent Kerssies die na een uitstekende start na de 2de horde ten val kwam. Een zekere medaille kans in de categorie mannen 35-39 jaar ging zodoende verloren.

Foto’s:  Coen Schilderman/Atletiekunie

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer