DETO pakt driepunten tegen sv Urk

DETO pakte afgelopen zaterdag eindelijk weer eens de volle winst. Nadat het in laatste wedstrijden een aantal keren een voorsprong verspeelde, trok het team van Hennie in ’t Hof deze keer wel aan het langste eind en won volkomen verdiend met 3-1 van sv Urk.

DETO begon vanaf het eerste fluitsignaal door de 21-jarige (!) scheidsrechter Boel uit Vlissingen, gedreven aan de wedstrijd. Al binnen vijf minuten kreeg de ploeg een aantal zeer goede mogelijkheden om de score te openen. In de 3e minuut werd een schot van Ter Avest tot hoekschop verwerkt door de Urkers en een minuut later draaide Maarten Jansen zich fraai vrij in de zestien waarna zijn schot op de lat belandde. Ook de gasten kwamen in de beginfase een paar keer voor het doel van Van Zaltbommel, echter ook hier stond het vizier nog niet op scherp. In de 31e minuut was het dan wel raak voor DETO. Een hoekschop van Kai Wesselink werd hard en strak binnengekopt door Koen Fleer : 1-0. Tien minuten later werd de marge verdubbeld toen Maarten Jansen met het hoofd een aanval verlengde richting Louis Vijfhuizen die van dichtbij doelman Richard Strijker kansloos liet: 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee een ongewijzigd DETO binnen de lijnen en iedereen vroeg zich af of de ploeg deze keer wel de voorsprong zou kunnen vasthouden. Dat lukte deze keer uitstekend, hoewel Urk met nog een kwartier op de klok een aantal keren gevaarlijk voor het DETO doel kwam. In de 76e minuut werd een kans hoog over het DETO doel geschoten en vijf minuten later kwam DETO goed weg toen een Urker aanvaller de bal volledig verkeerd raakte waardoor de 2-0 op het bord bleef staan. Zes minuten voor het einde, maakte Maarten Jansen aan alle onzekerheid een einde, toen hij van de scheidsrechter door mocht na een forse schouderduw en verwoestend uithaalde: 3-0. De eretreffer van Urk door Jelle de Boer in de 90e minuut kwam te laat om er nog een wedstrijd van te maken: 3-1. Zo had DETO eindelijk de eerste driepunter van 2020 te pakken nadat het er al een aantal keren dichtbij was en heeft het door de zege de voorlaatste plaats op de ranglijst overgedaan aan Purmersteijn.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer